Annonce
Assens

Gl. Brydegaard bryder om: Fra restaurant til køkken

Rasmus Møller Bohn står for driften Gl. Brydegaard ved Helnæs. Stedet laver om i deres setup. Arkivfoto: Michael Bager
Gl. Brydegaard vil til at lave nyt koncept med et køkken, hvor kød ikke er hovedelementet og hvor man skal opleve maden i fælleskab.
Annonce

Brydegård: Et menukort med mindre kød, flere lokale vine og fællesspisning.

Det er det nye setup, som hotel- og konferencestedet Gl. Brydegaard arbejder med og bryder om til inden alt for længe.

Det fortæller 31-årige Rasmus Møller Bohn, som siden december sidste år har stået for driften af stedet efter sin mor Connie Østergaard, der ejer Gl. Brydegaard.

- Vi er kommet frem til nogle spændende ting, fortæller han.

- Det er en stor omvæltning, tilføjer han.

Og bliver så mere konkret:

- Vi laver en gradvis overgang. På sigt vil vi gå væk fra at være en restaurant, men være et køkken, fordi vi vil gerne være tro mod, vi er en lille gård ude på landet. Og noget landidyl, forklarer Rasmus Møller Bohn.

Annonce

Der ringes ind

Ifølge en barnefødt beboer på gården, løb man i gamle dage rundt om gården med en klokke, når det var spisetid, forklarer Rasmus Møller Bohn.

- Så satte man sig sammen. Det vil vi gerne være lidt tro mod, fortæller han.

Det betyder, der ringes ind til spisning for dem, der er på ophold på stedet.

- Ikke at de skal sidde sammen og spise, men at de får en eller anden fælles oplevelse ved det - og en fælles præsentation af maden, så der er lidt samhørighed, fortæller Rasmus Møller Bohn.

- Vi synes, det kunne være meget tro mod stedets ånd, siger han om fællesskabsånden.


Vi provokerer en lillebitte smule ved ikke at have kød som hovedelement.

Rasmus Møller Bohn, Gl. Brydegaard.


At ombryde konceptet på den måde betyder også noget for den økonomiske side af sagen, fordi der kun skal forberedes dagens ret.

- Vi kan lave bedre mad. Vi kan lave flere retter til billigere penge, fordi vi måske sparer lidt tjenerkroner og sparer meget tid ved det, fortæller Rasmus Møller Bohn.

Annonce

En lillebitte smule

Rasmus Møller Bohn, der står i køkkenet, siger, at spisekortet ligger fast fra juli og "måske august" allerede.

- Vi provokerer en lillebitte smule ved ikke at have kød som hovedelement, siger han.

Det er modigt, synes han selv. Hovedfokus ligger på menuerne, oplyser han.

- Og så har vi også et alternativ med 'gårdens gris', som vi kalder den, som bare er en enkeltret. Så kan man altid tilknytte dessert og sådan noget, siger Rasmus Møller Bohn.

Desuden er navnet på køkkenet nu 'gårdens køkken', oplyser han.

Vinkortet skæres desuden en smule ned. Men ind kommer dog bl.a. naturvin fra Ebebrup, oplyser Rasmus Møller Bohn.

Connie Østergaard er stadig tilknyttet Gl. Brydegaard, hun tager sig af receptionsdelen. Caroline Møller Bohn, Rasmus' hustru, tager sig af tjenerdelen.

Gl. Brydegaard

Hotel- og kursusejendommen Gl. Brydegaard, der ligger før Agernæs og Helnæs, var oprindeligt en firlænget fæstegård. Den blev opført i 1796.

Fra 1936 blev gården første gang benyttet som sommerpensionat. Fortrinsvis for københavnske gæster. Gården blev i 1948 overtaget af ægteparret Maren og Lars Værge og lavede det til rekreationshjem. I 1972 blev det et kollektiv efter parret solgte det.

Senere købte ægteparret Jytte og Jørgen Erik Hjeresen gården. De brugte de første år til at omdanne gården til restaurant og hotel. Men 7. oktober 1980 brændte gården ned til grunden. Gården blev genopbygget med navnet  Hotel- og Kursuscenter Gl. Brydegaard. I 1989 solgte Jytte og Jørgen Erik Hjeresen stedet til Kirsten og Per Hasle Nielsen, der nåede at drive stedet i 13 år, inden ægteparret Inge-Lise og Hans Peter Kristensen tog over. Siden december 2005 har Gl. Brydegaard været i Connie Østergaards og Hans Jensens ejerskab.

Coronakrisen en har taget af kassebeholdningen. En såkaldt gå-biks på  Gl. Brydegaard var dog en succes. Den åbnede i påsken og havde både en "gå-brunner" og "gå-gris" på menukortet.

Stedet mangler i øvrigt en til to kokke, oplyser Rasmus Møller Bohn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce