Annonce
Debat

Glædelig afstandsjul

Annonce

Læserbrev: Sundhedsstyrelsens direktør Steen Brostrøm giver nu anvisninger til, hvordan vi bedst holder en corona-sikker jul i familiens skød. Det indebærer bl.a., at vi undlader at holde i hånd rundt om træet, og at vi afstår os fra at synge og i stedet nynner “Dejlig er den himmel blå”.


Er vi 11 i familien, må vi jo lade den ældste sidde alene, for det er som bekendt bedre at blive syg af ensomhed end af corona.


Der er efterhånden ingen risiko tilbage for den vanlige julestress, for vi kan tømme hovedet i vished om, at staten tænker for os og og udstyrer os med en manual for samvær og salmer. Nu er det blot at vente på, at vi får, at vide hvilke salmer vi skal nynne, ikke synge, og hvem vi skal gå ved siden af, når vi tankeløst tøffer rundt om træet uden at holde i hånd med enten vores mor, søster eller svigerfar, for vi skal jo vælge, hvem af dem, vi vil holde jul med.

Er vi 11 i familien, må vi jo lade den ældste sidde alene, for det er som bekendt bedre at blive syg af ensomhed end af corona. Og det magiske tal er som bekendt ikke ca. 10, men præcis 10, for ellers skal vi jo selv, Gud forbyde det, til at tænke os om, og så er det jo slut med folkesundheden.

Når vi har nynnet og “holdt i hånd på afstand” kan de to i selskabet, der i gennemsnit er rygere, gå ud i kulden og pulse videre, vel vidende at en af dem statistisk vil dø af netop denne vane, fordi selvsamme stat som anviser korrekt syngning af julesalmer ikke vil gennemføre så voldsom en indgriben i privatlivets fred, som det ville være at forbyde salg af tobak. Det kunne jo også tænkes at slå en hel industri ihjel, og det er folkesundheden trods alt ikke værd, vel?

Halleluja.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce