Annonce
Faaborg-Midtfyn

Glæde over vellykket Bøgebjergmesse

Vester Aaby: I søndags var det sjette gang, Bøgebjerg IF åbnede dørene for Bøgebjergmessen i Bøgebjerghallen. Og det blev endnu engang skudt i gang med rekordstort antal stande og flere nye tiltag. Af årets 45 udstillere var de 18 af dem var helt nye på plakaten, fortæller en tilfreds arrangør, Lars Bo Biilmann.

Der var flere stande, der solgte vin, og smagsprøverne var i den grad et hit, men der blev også langet flere flasker over disken.

Pavillonen, der gav mulighed for en ølpause, var særdeles populær hos især det mandlige publikum, men den trak også et par kvinder til.

Ellers kunne folk på årets Bøgebjergmesse opleve et bredt udvalg af både kultur, institutioner, foreningsliv og erhvervsliv - de fleste med lokal forankring i det sydfynske. Fra det kulinariske til det kunstneriske og fra børnehave til brugtbiler og trailere.

Hos flere af udstillerne var der travlhed på standene, og der var en god stemning i hallen hele dagen.

Hos Grønnegaard Kunst og Keramik havde Mie Grønnegaard Pedersen taget drejeskiven med som en arbejdende stand, ligesom Jette Martinsen også havde gang i væven på sin stand.

Det var også muligt at få lavet en kropsanalyse hos Tina Thorsing.

Ud over at man hos Vester Aaby Slagterforretning kunne smage på spegepølser og andre røgvarer, kunne man hos Nordfra.com smage på fisk fra Færøerne, ost hos Barlebo og kager hos Dagli’Brugsen. Det hele kunne man så skylle ned med en smagsprøve på vinen hos Møllegårdens Vinimport.

Hvis alt det ikke var nok til at stille sulten, var det muligt at købe dagens ret i Bøgebjerghallens cafeteria eller en fransk hotdog i deres stand inde i Bøgebjerghallen.

Ligesom sidste år bød messen også på underholdning. "Kom og dans" fra Svendborg var på gulvet to gange, og der blev jumpet en enkelt gang af nogle af de lokale deltagere fra jumping fitness-holdene i Bøgebjerg IF.

Annonce

100 flere end sidste år

Egentlig burde det brede spektrum af udstillere have tiltrukket et kæmpe publikum, men Lars Bo Biilmann er godt tilfreds med besøgstallet, som endnu engang er steget - der kom 100 flere end sidste år.

- Udstillerne var glade for messen, og foreningerne var glade for den interesse, de oplevede. Flere af udstillerne har allerede tilkendegivet, at de er klar til at komme igen næste år, fortæller Lars Bo Biilmann.

Messen holdes normalt den første weekend i marts, men var i år flyttet på grund af fastelavn.

Søndag 15. marts 2020 vender Bøgebjergmessen stærkt tilbage i Bøgebjerghallen, lover Lars Bo Biilmann.

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce