Annonce
Erhverv

Glæde i fynsk firma: BMW køber plukke-robotter fra Odense

Scape Techonologies laver såkaldte bin-picker-robotter, der præcist og hurtigt kan samle de rigtige elementer op fra kasser. Det er der brug for i bilindustrien, men også inden for fremstilling af hårde hvidevarer. Arkivfoto: Michael Bager.
Robotvirksomheden Scape Technologies har landet sin første ordre fra tyske bilkoncern BMW, som har bestilt to plukke-systemer i Odense.

Odense: Bilindustrien er det største marked for fynske Scape Technologies, som allerede leverer til blandt andre Ford, og nu har robotvirksomheden, der har hovedkontor i Odense, også fået en fod inden for hos BMW.

Scape Technologies fremstiller robotter, som kan plukke præcis den genstand, der skal bruges som næste del i for eksempel fremstillingen af en bil. Virksomhedens bin-picker-robot kan dykke ned i en kasse og finde nøjagtig den del, der skal bruges. Det kan effektivisere produktionen på blandt andet bilfabrikker, hvor pauser i fremstillingen koster penge.

- Denne ordre på to systemer er et vigtigt gennembrud for Scape hos BMW og genbekræfter vores styrkeposition i en særdeles krævende branche. Vi håber selvsagt, at disse to første bin-pickere kan bane vejen for flere salg til BMW, siger administrerende direktør Søren Bøving-Andersen i en pressemeddelelse.

Aftalen med BMW skal føres ud i livet gennem det slovakiske selskab Matador Automation, som er leverandør til bilindustrien og en del af Matador Group med afdelinger i Tjekkiet, Slovakiet og Rusland.

Oven i salget af de to plukke-systemer har Scape Technologies indgået en samarbejdsaftale med Matador Group, der åbner mulighed for salg af robotter til det slovakiske selskabs øvrige industrikunder.

- Vores strategi er at skalere via en udvidet salgskanal, og vi er derfor glade for den nye aftale, som kan åbne for nysalg til andre kunder, siger Søren Bøving-Andersen.

Han oplyser, at ordren fra BMW ikke ændrer ved de forventninger til regnskabsåret, som Scape Technologies allerede har meldt ud. Scape Technologies offentliggør resultatet af første halvår 2019 i august.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Mysteriet, der ingen ende vil tage: Hvem ejer vippefyret - og er det i virkeligheden en knaldstation?

Fyn For abonnenter

Køreelever i tomgang: 17-årige Agnes har ventet en måned på at komme til køreprøve - frygter at glemme det, hun har lært

GOG

GOG-komet tog ikke telefonen da landstræneren ringede

Odense For abonnenter

Mon komiske Ali er hentet ind som konsulent på Odense Letbane

Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

GOG For abonnenter

Poul er manden bag den særlige GOG-kultur: - Samværet er det vigtigste. Alt andet er bare pladder

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 19. oktober

Kerteminde

Har du undret dig? Derfor har Kerteminde Kommune ingen hjemløse

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Assens For abonnenter

42-årig på anklagebænken for grov vold mod kæreste: Puttede stoffer i drink, snittede hende med køkkenkniv og klippede hendes lange hår af

Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Navne For abonnenter

Odenses Elvis brænder for badminton: - Min frivillighed er tilbagebetaling for det, sporten har givet mig

Annonce