Annonce
Livsstil

Glæd dig til en god fynsk øl

close up shot of yellow beer with foam and bubbles on white background

Lørdag fejrer foreningen Danske Ølentusiaster Øllets Dag over hele landet - og alle er heldigvis velkomne til at deltage i festen. Se her hvor det sker på Fyn.

Skål! Det ord vil lørdag lyde gentagne gange og nok oftere end vanligt på en lørdag i september. Første lørdag i den første efterårsmåned er nemlig lig med Øllets Dag - en årlig fejring af godt, dansk øl, som Danske Ølentusiaster står bag.

Over hele landet bliver der knappet op og skænket øl fra fad, og på Fyn er der rige muligheder for at smage, hvor godt øl der brygges i Danmark. I både Odense, Nyborg, Middelfart, Faaborg og Svendborg kan du gå på opdagelse i humlens verden og få eller købe smagsprøver på en lang række øl.

Ølentusiasterne i Nyborg dukker op med smagsprøver flere steder på Østfyn: I Kvickly i Nyborg, i Superbrugsen i Ferritslev og i Superbrugsen i Ørbæk kan du finde dem mellem klokken 11 og 14. På Bryggeriet Refsvindinge fejres øllet fra klokken 11 og frem til klokken 18.

Øl, ost, majs og pølser

I Faaborg har ølentusiasterne valgt at festligholde dagen på Gundestrup Mejeri og Bryghus. Fra klokken 10 til 15 kan du smage mejeriets oste, majs fra lokalområdet, pølser og naturligvis øl fra bryggeriet. Det er på Åbyvej 49 i Vester Skerninge.

Svendborgs ølentusiaster benytter dagen til at uddele Den regionale Ølpris 2014. Det foregår hos Ø-bryg, Bergmannsvej 82 på Thurø mellem klokken 10 og 12.

I Middelfart skal du søge mod Kvickly på Østergade 18 for at møde medlemmer af den lokale afdeling af Danske Ølentusiaster - og for at smage på nogle af de specialøl, som supermarkedet fører. Hvis vejret er til det, skulle der også være grillpølser til de sultne …

Annonce

På øl-tur gennem Odense

Odenses midtby er som sædvanlig plastret til med udskænkninger af godt øl denne første lørdag i september. På en rute fra Sortebrødre Torv, Overgade, Nørregade, Vintapperstræde og Brandts Passage kan du smage øl fra blandt andre Indslev Bryghus, Ørbæk Bryggeri, Odense Håndbryggerlav, Midtfyns Bryghus, Coisbo, Munkebo Mikrobryg, Vestfyens og Aarup Bryghus.

Du kan købe et smageglas for 25 kroner og poletter til fem smagsprøver for 25 kroner. Er du mere nysgerrig - eller tørstig - kan du selvfølgelig købe flere smagsprøver. Ølentusiasterne i Odense har lavet en folder, som viser, hvor der skænkes øl og fra hvilke bryggeri. Den kan du hente her.

Blandt de ting, der nok kan friste nogle øldrikkere, er den nye chili-øl fra Midtfyns Bryghus, Chili Klaus Ghost. Den er tilsmagt med verdens stærkeste chili, bhut jolokia.

Annonce

100 øl på Humletorvet

Skulle du have mod på at bevæge dig ud over øens grænser, frister ølentusiasterne i Fredericia med et stort udvalg af øl på Ryes Plads - Humletorvet (hvor ellers?). Her er delikatesser, grillpølser, ost, musik og flere end 100 forskellige øl.

Du kan finde flere oplysninger om dagens arrangementer på Danske Ølentusiasters hjemmeside Ale.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce