Annonce
Kerteminde

Glæd dig til blåt vand: Ombygget svømmehal er klar til Danmark åbner igen

Munkebo Svømmehal er klar til gæster, så snart Danmark igen åbner op.Foto: Helle Kryger
Renoveringen af Munkebo Svømmehal varede længere end forventet, men folk kan igen boltre sig i bassinet. Så snart regeringen giver lov.

Munkebo: Efter et millionbeløb og forsinkelser i tidsplanen, er Munkebo Svømmehal nu klar til at åbne igen. De venter bare på, at corona-restriktionerne lempes.

Selvom bygningen lige mangler det sidste, er al renovering som påvirkede bassinerne færdigt.

Når Munkebo Svømmehal åbner op for deres første gæster efter renoveringen, vil et nyt syn møde dem. De afdankede gamle farver vil være erstattet af rene hvide søjler og vægge. Et loft som ikke længere er halvbrunt og gammelt, men hvidt og nyt, en langt bedre akustik end før. Og vand som er mere blåt.

- Vi har malet en masse, og erstattet de kedelige forskellige farver, som stedet havde før. Nu er det nyt og hvidt, og vil føles langt mere åbent. Bassinerne er også blevet malede og slebet, så selv vandet vil virke friskere og mere blåt, siger Jonas Jakobsen, der er ansat i kommunens afdeling for sport og fritid.

Nu venter vi bare på signal, så kan der åbnes.

Jonas Jakobsen

Arbejdet med renoveringen rendte ind i nogle bump sidste år, hvor der kom forsinkelser grundet problemer med leverancer, og hvad der skulle have stået færdigt i august, blev først færdigt til februar, næsten et halvt år senere, ifølge Aslak Lund, formand for Munkebo Svømme-og Kondiklub 72.

- Det er vel omkring 14 dage siden, de hældte vand i, så omkring den 1. var det færdigt. Det er jo rart, at det kan bruges, men det bliver det nok ikke ret meget endnu, med alle restriktionerne og usikkerheden om fremtiden, siger Aslak Lund.

Det var firmaet Roust, som skulle levere ting til taget, der blev forsinket. Taget er den største del af svømmehallens fornyelse.

- En af de helt store ting, der er blevet lavet, er taget. Vi har byttet det gamle ud med et nyt, lavet af kridhvide troldtekt-plader. Det vil give en langt bedre lyd inde i svømmehallen. Man kan virkelig høre forskel på nu, og inden det kom op, siger Jonas Jakobsen.

Annonce

Der mangler lidt endnu

Lige nu står de vigtigste ting færdige. De store projekter som krævede nedlukningen af svømmehal- og bassin. Svømmehallen er klar til at åbne for deres gæster, men der mangler stadig et par småting.

- Vi er stadig i gang med de mindre forbedringer, men intet som forhindrer svømning. Bassinerne er klar og åbningen er mulig, så snart regeringen giver os lov. Men der er stadig lidt som skal laves inden i og uden på. Vi får en del opringninger, fra folk som vil vide noget om det, siger Jonas Jakobsen.

Ifølge byggeplanen vil alt være færdigt 12. marts, en dato som Jonas Jakobsen tror holder.

- 12. marts er hvad vi har hørt fra byggeinspektøren. Det er datoen i kalenderen. Nu venter vi bare på signal om, at der må åbnes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Superman, Døgnbrænderen og andre lokale kendisser vil ind i politik - kan de holde gejsten?

Annonce