Annonce
Nyborg

Gjorde demokratiet til en 'skueproces': Di Martini kritiserer ordstyrer efter borgermøde

Karin Di Martini - i midten af billedet - er en af drivkræfterne bag Facebook-gruppen "Tjæren på Lynfrosten - og andre giftgrunde" og samler desuden underskrifter ind for en oprensning af grunden. Foto: Christian Nordholt
I et opslag på Facebook kritiserer Karin Di Martini vicekommunaldirektør Søren Møllegaard for at tage ordet fra panelet under borgermødet om Lynfrosten.

Nyborg: - Hvordan kan man have en ordstyrer, som tillader sig at gå ind at irettesætte folks holdninger?

Sådan spørger Karin Di Martini, frontperson i Facebook-gruppen "Tjæren på Lynfrosten - og andre giftgrunde", i et opslag på gruppens side oven på borgermødet om Lynfrosten mandag aften.

Opslaget, hvor hun også kalder demokratiet i Nyborg for en "skueproces", er møntet på vicekommunaldirektør og leder af Teknisk Afdeling, Søren Møllegaard, der styrede slagets gang på Bastionen.

Karin Di Martini fortæller til avisen, at hun mener, Møllegaard for ofte valgte at svare på spørgsmål fra salen eller udtrykke sin egen holdning i stedet for at give ordet til panelet.

Blandt andet bed hun mærke i, at vicekommunaldirektøren påpegede, at det kunne skabe frygt, at der blev givet et indlæg om boligområdet bag Lynfrosten, som ikke er undersøgt for forurening endnu.

- Det skal en mødeleder da ikke stå at sige. Det er det, man på moderne dansk kalder at være biased (forudindtaget, red.), siger Karin Di Martini.

Annonce

- Det fungerer udmærket

Søren Møllegaard er dog ikke enig i, at han bevægede sig uden for sin jobbeskrivelse til borgermødet.

- Karin må have nøjagtig den holdning, hun har, omkring det job jeg lavede i går. Man skal altid tænke over kritik, så det vil jeg selvfølgelig tage til mig, men der er også flere, der i løbet af dagen har sagt, at det var et glimrende møde, siger han og fortsætter:

- Jeg har holdt mere end 25 borgermøder, hvor det har været på den måde. Det kan da godt være, det skal være anderledes på et tidspunkt, men jeg synes, det fungerer udmærket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce