Annonce
Debat

Giv os det bedste fra de røde og de blå

Folketingsvalget nærmer sig. Hvordan vil du helst have den kommende regering sammensat? Og hvorfor foretrækker du netop dette parti og denne statsminister?

Jens Borresen, Lille Eng 1G, Svendborg

Statsminister: Lars Løkke Rasmusen. Venstre - Det Konservative Folkeparti - Liberal Alliance - Dansk Folkeparti.

DF bør være med i en kommende regering, men partiledelsen bør være mindre kritisk overfor Lars Løkke Rasmussen og ikke en dag støtte Socialdemokratiet og så næste dag gå over mod den nuværende regering. De bør have en fast linje.

Jesper Møller, Søllen 4, Ringe

Jeg mener, vi vil være bedst tjent med fortsat at have en borgerlig regering. Socialdemokraten Mette Frederiksen kunne måske også være en mulighed på topposten, men at satse på Uffe Elbæk eller Pernille Skipper er for mig at se ikke en mulighed. Problemet med socialisme er, at man risikerer at løbe tør for de andres penge.

Linda Holm Nielsen, Gerthasminde 66, Odense C

Mette Frederiksen eller en anden med en fornuftig holdning til ældre og indvandring, blot ikke Uffe Elbæk eller Lars Løkke.

Henning Thorup, Vestergade 37, Aarup

Jeg ville sætte pris på, at der bliver tænkt alternativt med hensyn til regeringsdannelse. Det har stort set altid været enten en borgerlig regering eller en arbejderregering. Altså blå mod rød. Men som den politiske situation er nu, mener jeg, at vi skal have en socialdemokratisk regering støttet af DF og Venstre med Mette Frederiksen som statsminister, eller en regering af Socialdemokratiet og DF igen med Mette F. i spidsen. Jeg foretrækker den konstellation, fordi jeg tror, man derved kan blande det bedste fra rød blok med det bedste fra blå blok.

Mogens Rasmussen, HJ. Poulsens Alle 72, Odense SV

Efter valget: Dan en flertalsregering bestående af S, V og DF. Den vil være repræsentativ for store dele af befolkningen. Glem alt om farverne rød eller blå. Det er ikke interessant i vores lille land.

Forslag til de vigtigste ministerposter: Mette som statsminister, Løkke som udenrigsminister og Thulesen Dahl som finansminister. En Peter Skaarup kunne være et godt emne som justitsminister. Hvor svært kan det være?

Kjeld Birch, Ridderhatten 10, Odense SØ

Mette Frederiksen - helt klart for at Danmark skal have en person, der vil skabe et godt samfund med gode muligheder for lighed for så mange som muligt og et godt sundhedsvæsen.

Erik Birger Nielsen, Gl. Hestehauge 12, Svendborg

Lars Løkke Rasmussen og den bestående regering.

Per Hove Andreasen, Sadolinsgade 88, Odense M

Jeg vil have en regering, der aktivt engagerer sig i at bruge EU til at fremme den europæiske humanismes værdier og forsvare de europæiske velfærdssamfund mod social dumping og den rå globale kapitalismes groteske, ulighedsskabende excesser. Jeg er til gengæld ret ligeglad med, hvilke personer og partier der indgår i denne regering.

Mai-Britt Schultz, Knasterhovvej 2, Svendborg

Hvilken som helst kombination der sætter DF uden for indflydelse.

Børge Rasmussen, Sandhusvej 46, Odense C

For at fortsætte den gode linje som Danmark er inde i, og som omverdenen også har tillid til, er mit bud Kristian Jensen, alternativt LLR. Kristian Jensen fordi han er fremtiden - modsat gælder LLR. Al for megen modstand hænger på hans person som sådan og ikke på partiet. De "rabiate" såkaldte Nye Borgerlige eller Alternativet synes jeg ikke bør ikke indgå. Deres politik er endnu mere (end os de gamle partier) baseret på populisme end egentlige politiske og økonomiske sammenhænge.

Tine Busk, Skovgyden 11, Båring

Med Alternativet som regeringsparti og gerne sammen med partier, der også har den grønne omstilling og social retfærdighed øverst på deres dagsorden. En regering der samtidig styrker demokratiet og borgerinddragelsen. Klimaudfordringen er sammen med måden, mennesker behandles på, vores største udfordringer i Danmark og i verden. De udfordringer løses helt klart bedst med Alternativet i regeringen.

Peter Storm, Søndergade 8, Middelfart

Mette Frederiksen er den oplagte. Socialdemokratiet har en folkeligt samlende politik, som en urolig og usikker verden har brug for. Og som vores kloge og demokratiske befolkning har brug for. Fællesskab og solidaritet med de sværest stillede er nøgleord.

Tom Christiansen, Agerskiftet 8, Skårup Fyn

Enhedslistens Pernille Skipper skal være den næste statsminister i en regering sammen med Socialdemokratiet, Alternativet og SF. Vi skal have en regering, der kan føre en bæredygtig, grøn politik, hvor mennesket er i centrum.

Allan Hejnfelt, Mosegårdsvej 28, Odense C

Vi kan jo bruge udelukkelsesmetoden til at finde en ny statsminister. Lars Løkke? Nej, han har så rigeligt bevist sin uduelighed. Uffe Elbæk? Nej, vi har ikke brug for en skattelyfinansieret cirkusklovn med trang til billeder af tissemænd. Pernille Vermund? Nej, hendes holdninger minder om en brun malersvends syd for Kruså. Mette Frederiksen? Nej, hun er jo efterhånden bare en kopi af Dansk Fjolseparti. Så er der kun Pernille Skipper tilbage. Tjah, hvorfor ikke? Det ville da være fornyelse og et friskt pust i rækken af støvede statsministre.

Michael Niemann, Løvegade 40B, Slagelse

Stemmer normalt Venstre, men jeg tror denne gang, at Mette Frederiksen får min stemme. Synes hun er mere troværdig end Lars Løkke.

Jørgen Juul Rasmussen, Storkeløkken 62, Kirkendrup

Hvem i alverden kunne forestille sig Uffe Elbæk som statsminister? Nok kun de færreste. Den kommende statsminister skal selvfølgelig ikke udklækkes fra cirkusmiljøet, så lad os nu lige komme ned på jorden og være bare lidt seriøse. Vi er desuden i den lykkelige situation, at De Radikale ikke bliver en del af en kommende regering, hvilket muliggør en fornuftig sammensætning af denne. Det må forventes, at Nye Borgelige kommer i Folketinget og får sat den nødvendige dagsorden med hensyn til indvandrerpolitikken. Her ikke mindst at få ryddet op i det muslimske morads.

Landets næste statsminister? Tja, hvorfor dog ikke Pernille Vermund. Hun er tilsyneladende en dygtig billetsælger, der ikke viger en tomme fra sine synspunkter. Og ærligt talt, er det ikke på tide at få sadlet om?

Hans Ole Andersen, Svendborgvej 31, Odense S

Lars Løkke Rasmussen. Han har den bedste erfaring og format til at fortsætte.

Preben Overbeck, Dæmningen 13, Nr. Broby

Jeg vil foretrække en regering af Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti. Mette Frederiksen som statsminister, Lars Løkke Rasmussen som udenrigsminister og Kristian Thulesen Dahl som økonomi-og indenrigsminister, eventuelt alene økonomiminister. Der skal jo også være ministerier til andre velkvalificerede fra de tre partier. Forhåbentlig kan man så undgå den igennem flere år førte blokpolitik, hvor lovene nogle gange vedtages med 52 procent mod 48 procent. Tåbeligt og ikke gavnligt for landet. Find de fornuftige kompromiser i en noget bredere samling af partier, store som små. Det ville i øvrigt efter min mening være fornuftigt at sætte grænsen til minimum fem procent for partiers opstilling til Folketinget.

Søren Madsen, Skibhusvej 415K, Odense C

Mette Frederiksen - og hvis hun kan samle en flertalsregering af S alene, skal hun gøre det sammen med SF. Jeg mener, det er de eneste to partier, der vil den almindelig borger mest.

Karsten Nielsen, Kløvervej 15, Ringe

Skift til rød regering og gerne med stort overtal i salen. Peger på Mette Frederiksen som statsminister. Stort ønske om mere lighed for beskatning og ikke friholde multinationale selskaber fra at kunne bortskaffe overskud inden skatteberegninger. Grøn linje også for landbrug med stramme regler for gødning og sprøjtemidler. Sammensætning af regering udelukkende røde partier. Dansk Folkeparti skal ikke have indflydelse.

Jan Grandal, HC Lumbyesvej 208, Odense N

Lars Løkke som statsminister, fordi Mette Frederiksen har ikke formatet til opgaven.

Birgitte Braband, Strandløkken 1B, Rudkøbing

P.t. findes der ingen egnede kandidater i Folketinget, men hvis jeg skal vælge mellem de opstillede, må det blive Venstres Lars Løkke Rasmussen, da partiet indtil nu har først den bedste politik. Jeg foretrækker en regering bestående af V, K og DF.

Peer Zartov, Halfdansvej 7, Svendborg

Venstre med Lars Løkke. Gerne en regering af borgerlig observans. Venstre er det parti som opfylder mine liberale holdninger.

K. Andersen, Enghavevej 10, Nørre Aaby

Det er nok, desværre, ligegyldigt, hvem der leder landet. Så længe vi ikke taler om en flertalsregering, sker der nok ikke det større. Lars Løkke virker træt. Mette F. virker "bleg", og uden gennemslagskraft, og de andre kandidater Elbæk og Skipper er ikke aktuelle. Bare for sjov skyld kunne det være interessant at foreslå Pernille Vermund. Om ikke andet er hun da pæn at se på.

Bjarne Sønderskov, Irisvej 14, Verninge, Tommerup

En regering sammensat af Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, vil være optimalt og til gavn for størstedelen af vælgerne. Jeg mener samtidig, at alle tre partier har en formand der kan varetage statsministerposten, men skal jeg pege på kun en, bliver det Lars Løkke, der har den største erfaring og er værdsat i det europæiske samarbejde, samt på verdensplan. Det er dog vigtigt for mig, at Dansk Folkeparti nu træder i karakter, og bliver en del af et regeringsgrundlag, de kan ikke blive med at stå "på sidelinjen" og dirigere til egen fordel.

Hans Rasmussen, Svendborgvej 2, Ørbæk

Lars Løkke i en V-K-DF-konstellation. Hvis DF er med i regering, tager de vel for pokker også ansvar. Jeg tror mere på Lars Løkke end på de røde, og Uffe er da helt ude i hampen.

Keld Jørgensen, Runddyssen 163, Svenstrup

Mette Frederiksen. På grund af den sociale og solidariske ansvarlighed.

Lars Rimfalk Jensen, Møllevejen 44, Marstal

Vi har brug for en social-liberal regering, som ikke har flygtningepolitik som drivende kraft. Vi har brug for en regering, som forstår forskel på immigranter og flygtninge, således at Danmark kan overholde vores del af FN's flygtningekvote. Statsminister: Mette Frederiksen holdt i jernhårdt greb omkring menneskelig flygtningepolitik.

Bent Ib Øllegaard Olsen, Sømarksvej 142, Søndersø

Hvis jeg starter et realistisk udelukkelsesprincip, så forsvinder omgående Uffe Elbæk, Pernille Skipper og Pernille Vermund. Disse, som jeg ser det, stiller kun op for at få max. opmærksomhed! Da situationen i øjeblikket ser ganske udmærket ud med hensyn til økonomi og arbejdsløshed, vil mit valg være borgerligt og en stemme på Lars Løkke Rasmussen. Efterhånden ser jeg ikke den store politiske forskel mellem Socialdemokratiet og Venstre. Når der nævnes statsminister, er der i "Baglandet" kun nævnt LLR, men for mit vedkommende vil det ikke være statsministerkandidaten, men det politiske parti der stemmes på.

Kent Madsen, Carlsen-Skiødts Vej 70, Odense SØ

Mette som boss med SF, så vi kan få styr på velfærden.

Johnny Duvander, Grenvænget 15, Svendborg

Meget klart S og dermed Mette Frederiksen, for nu mener jeg godt nok Løkkes tid er overstået, idet han samt den nuværende regering lider det ene nederlag efter det andet, og derfor skal vi i Danmark have en stærkere regering.

Jens Peter Madsen, Vandmøllevej 6, Odense SØ

Pernille Skipper - Danmark trænger til et afgørende skifte for at redde miljø og klima, begrænse den sociale ulighed og sikre fred og afspænding i Europa.

Lars Lysholm, Lærkevangen 16, Odense NV

Eneste realistiske alternativ til Lars Løkke er Mette Frederiksen, og af to onder vælger jeg det mindste - Mette.

Knud Erik Jørgensen, Kløvervej 33, Årslev

Socialdemokratisk mindretalsregering med Mette Frederiksen som statsminister. En gang socialdemokrat - altid socialdemokrat. Det er god og gedigen opdragelse.

Gert Jensen, Gasværksvej 2 st., Middelfart

Det er ligegyldigt, hvem der sidder der, de er alle skåret over samme læst og for øvrigt bestemmer de jo meget lidt. EU bestemmer jo over 60 procent af lovgivningen.

Carsten Bertelsen, Havnegade 18 1., Nyborg

Pernille Skipper. Hun ser for mig ud til at være ærlig, oprigtig og en. der vil folket det bedste. Jeg er ikke 100 procent enig med hendes politik, men noget må ske og gerne hurtigt. Landet er ved at blive ødelagt.

Ole Falk, Vindegade 52, Odense C

Det må være Frederiksen. Løkke dur ikke længere, og de andre er karnevalsfigurer og fantaster, der aldrig vil kunne lede et land. Så af mange onder må man vælge det mindste.

Birgitte Knudsen, Kornvangen 6, Otterup

Mette Frederiksen skal være statsminister i en kommende regering, og det skal være sammen med SF. Det er de to eneste regeringsduelige partier, der kan og vil rette op på snart to årtiers borgerlige hærgen.

Ingrid Rittmann, Krabbegårdsvej 35, Munkebo

Jeg tror, jeg vil foretrække et parti, der står fast i sin politik og ikke hele tiden lader sig påvirke af andre partier. Jeg synes, det er en trist udvikling ikke bare i Danmark, men også hos vores naboer mod syd, at de tænker ens, uanset partifarven. Hele vores velfærd, som vi havde endnu før 2008, er sat ud af kraft. Og med den tankegang, vores politikere har, så får vi den heller ikke tilbage. De eneste troværdige efter min mening er efterhånden Enhedslisten og måske SF. Men jeg ved ikke engang, om jeg vil stemme på nogen, når det kommer til stykket. Det hele er kaotisk.

Søren Bay Kastrup, Juvelvej 1, Odense NV

Ingen af de nævnte synes jeg dur, men en anden socialdemokrat ville være fint.

Pernille Bendixen, Bjarkevej 1, Odense V

Havde man frit valg, skulle næste statsminister naturligvis være Kristian Thulesen Dahl, men han er desværre ikke kandidat til posten. En stemme på Mette Frederiksen er en stemme på Alternativet og De Radikale, og så ved vi godt, hvordan udlændingepolitikken bliver. Nye Borgerlige som statsminister er useriøst. Derfor er der kun Lars Løkke som et reelt alternativ. Med ham ved vi allerede, at der kan laves stramninger på udlændingepolitikken, hvilket er det vigtigste at få gjort.

Søren Hillers, Hornelandevej 42, Faaborg

Den kommende regering og statsminister skal være uafhængig af DF. Det vil være meget at foretrække, at vi får en regering, der rækker henover midten. Vi skal en ny vej i Danmark, hvor vi ikke leder efter laveste fællesnævner. Vi skal skabe en fremtid med håb for vores land og alle dem, der bor her. Vi skal satse på fællesskab, frisind. Vi skal fremad.

Rasmus Raabjerg, Hjulets Kvarter 380A, Odense SØ

Ideelt set så ønsker jeg hverken Løkke, Frederiksen, Skipper, Elbæk, eller Vermund som statsminister. Jeg så gerne Jacob Ellemann som statminister. Jeg ville ønske, at V og S gik sammen, deres politik er ens på 98 procent af de samme områder, og så kunne vi gøre op med blokpolitik. Jeg har et håb om, at det ville komme hverdagsracismen til livs. Lige nu virker det, som om det er o.k. at gå efter dem, der ser anderledes ud ens os andre. Støjberg, DF og Vermund har gjort det legitimt med den retorik, de bruger.

Anders Mortensen, Byvejen 3, Asperup

V og S med Mette Frederiksen som statsminister.

Dan Ljungar, Præstebuen 6, Sdr. Åby, Ejby

En socialdemokratisk mindretalsregering med SF, RV og EL som primære støttepartier. Befolkningen har brug for tryghed og velfærdssamfundets sikkerhed og har fået nok af skandalesager i f.eks. Skat, der hver gang peger tilbage på fejlagtige beslutninger taget af borgerlige regeringer i dette årtusinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce