Annonce
Faaborg-Midtfyn

Giv fritidsordninger lige vilkår

TILSKUD: Ringe Friskole foreslår besparelser på kommunale ordninger, men det sker på forkert baggrund

RINGE: Hvis fritidsordningerne ved folkeskolerne i Ringe Kommune kunne drives ligeså billigt som fritidsordningen ved Ringe Friskole, kunne kommunen spare 1,7 millioner kroner. Det påpeger friskoleleder Elsebet Suurballe og formanden for friskolen, Fleming Frederiksen.

Det sker i et brev til Ringe Byråd i forbindelse med vedtagelsen af næste års budget. Staten giver et tilskud på 8.500 kroner per barn i friskolernes fritidsordninger, mens skatteyderne i Ringe Kommune bidrager med cirka 13.000 kroner per barn i friskolens pasningsordninger, konstaterer Ringe Friskole.

Bevar Fritidsgården

- Den store forskel kan undre. Friskolens fritidsordning er ingen discountordning, men er en velfungerende ordning, hvor børnene er glade for at være, siger Fleming Frederiksen.

Friskolen foreslår direkte, at en besparelse på de kommunale fritidsordninger, kunne bruges til at opretholde Fritidsgården, der er et tilbud til de lidt ældre skolebørn.

Hovedbudskabet i friskolens henvendelse til byrådet er nemlig en frustration over, at det kommunale tilskud til fritidsordningerne spares væk. Tilskuddet er på 556 kroner pr. barn, og det giver sammenlagt 86.000 kroner.

- Vi betaler også skat

"Til eksempel kan nævnes, at vores Venstre-styrede nabokommune Ryslinge ligestiller de private pasningsordninger med de kommunale og giver 12.000 kroner i tilskud pr. barn, og Fåborg giver 3000-4000 kroner", hedder det i brevet.

- For mig handler det om, at vi som friskoleforældre i Ringe Kommune også betaler skat. Friskolen udfylder er pasningsopgave, og efter min mening bør der være lige vilkår, siger Fleming Frederiksen.

Forkert regnestykke

Problemet er imidlertid, at der i friskolens udregninger indgår støtte til ordningerne i Krarup, Søllinge og Vantinge, hvor der også er børnehavebørn, der er betydeligt dyrere. Det kommunale nettotilskud til de rene fritidsordninger på Nordagerskolen, Tingagerskolen og Espe Skole er kun på 7300 kroner og dermed lavere end til friskolerne. Kommunen betaler nemlig til staten 8900 kroner pr. barn i friskolernes fritidsordninger, og staten sender så tilskuddet videre til friskolerne.

- Bidraget til staten er vokset kraftigt de senere år, samtidig med at vi har forringet forholdene i vore egne fritidsordninger. Tidligere har der været 12 børn pr. ansat og nu er der 14 børn. En stor del af personalet er ikke uddannet, så vi må erkende, at vore ordninger ikke er noget at råbe højt hurra for, siger formanden for Børne- og Kulturudvalget, Lene Høsthaab (V).

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Middelfart

Karin og Johannes var til fødselsdag, da én af gæsterne faldt om med hjertestop: Tirsdag lærte de selv at redde liv

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Annonce