Annonce
Faaborg-Midtfyn

Giv et træ: Bliv træ-sponsor på Faaborgs nye legeplads

Her på plænen kommer Faaborgs nye legeplads til at ligge - og forhåbent bliver den frodig med hjælp fra trævennerne. Foto: Maria Retoft Pedersen
Borgere og virksomheder i Faaborg inviteres til at blive træ-venner og sponsorere træer til en ny legeplads, der skal anlægges ved Hans Rasmussens Have.
Annonce

Faaborg: Efter sommerferien går byggeriet af den nye lege- og aktivitetsplads i gang i det grønne område ved Hans Rasmussens Have. Ambitionen er at skabe en frodig, grøn og blomstrende oase, der kan blive et yndet udflugtsmål for byens borgere, lyder det i en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Derfor skal området fyldes med træer, blomstrende buske og urter, der dufter og smager. Faaborg-Midtfyn Kommune og organisationen Plant et Træ har i den forbindelse indgået et samarbejde om at finde trævenner til den nye legeplads. Som træ-ven kan man købe en lille eller stor træpakke, der indeholder et træ eller en busk i Hans Rasmussens Have.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V), glæder sig over samarbejdet:

- Hans Rasmussens Have er porten mellem Faaborg By og hele den fantastiske natur, der ligger lige udenfor. Vi vil derfor gerne skabe en park, der er meget mere end en græsplæne med en legeplads. Der skal skabet et helt nyt naturområde i byen, som fremadrettet skal danne rammen om mange gode naturoplevelser for både børn og voksne. Vi er derfor rigtig glade for det samarbejde, vi har indledt med Plant et Træ, som skal hjælpe os med at få fortalt, hvor vigtigt, det er at plante træer og lære om den natur, vi omgiver os med, siger Søren Kristensen.

Hans Rasmussens Have er porten mellem Faaborg By og hele den fantastiske natur, der ligger lige udenfor. Vi vil derfor gerne skabe en park, der er meget mere end en græsplæne med en legeplads. Der skal skabet et helt nyt naturområde i byen, som fremadrettet skal danne rammen om mange gode naturoplevelser for både børn og voksne.

Søren Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget

Annonce

Klar til oktober

Som træ-ven kan privatpersoner eller virksomheder støtter man samtidig Plant et Træs landsdækkende træplantnings- og læringsarbejde.

- Vi er rigtig glade for at være en del af projektet i Hans Rasmussens Have. Det støtter i høj grad op om Plant et Træs kerneværdier, hvor børn og læring er i fokus, siger landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing.

Når man bliver træven får man et diplom samt en Bjørn Wiinblad plakat med titlen "For every child a tree" og Naturskolens bog om træer i Danmark i e-format.

I første omgang lød meldingen, at første spadestik til den nye legeplads skulle tages i juni. Det er blevet udskudt til efter sommerferien, da den forventede anlægstid blev nedjusteret.

Den nye legeplads forventes at stå klar til indvielse fredag den 11. oktober.

Læs mere om, hvordan man bliver træ-ven på www.fmk.dk/plantettrae

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce