Annonce
Middelfart

Giv en buket: Blomsterbonde vil sprede skønhed i en svær tid

Regitzes Have har åbnet op for, at folk kan donere blomster til en person eller institution, der kunne bruge noget glæde under corona-krisen. Arkivfoto: Henriette Ankerstjerne Hermann
Regitzes Have åbner nu op for, at folk kan donere en buket blomster til personer eller institutioner, der har brug for noget glæde.

Gelsted: Normalt sælger Regitzes Have blomster til alt fra private til virksomheder. Men eftersom flere af virksomhederne er sat på pause for at undgå smittespredning, er der blomster i overskud, og dem har blomsterbonden nu besluttet at donere.

I et Facebook-opslag mandag åbnede indehaver Regitze Gaarde Bang op for, at folk kan kontakte hende og donere en buket til eksempelvis et plejehjem, et hospital eller lignende.

- Det var helt naturligt i denne tid, men også fremadrettet, at det bliver den måde, jeg kommer til at bidrage til folk på. Jeg tror på, at ligemeget om vi vil være ved det eller ej, påvirkes vi af skønhed, og derfor vil jeg gerne dele ud af det, siger Regitze Gaarde Bang til avisen.

Annonce

Opbakning til projektet

Donationerne er gratis, men det er muligt at støtte foretagendet ved at give en skilling. Regitzes Have er økologisk og bæredygtigt, og Regitze Gaarde Bang ser initiativet som en naturlig forlængelse af den filosofi, hun driver forretningen med.

Og folk har allerede vist interesse i at støtte projektet, fortæller hun. Hun har allerede planlagt levering til to krisecentre, et hospice og et plejehjem.

- Der er massiv opbakning til projektet. Det viser, at det er noget, jeg kan bygge videre på. Nu skal jeg ud for første gang i morgen og levere buketter. Jeg er glad helt nede i maven, siger Regitze Gaarde Bang.

Håber at fortsætte initiativet

Selvom Regitzes Have ligesom mange andre virksomheder er påvirket af corona-situationen, er initiativet ifølge Regitze Gaarde Bang ikke en redningsplanke. For de private kunder køber stadig blomster, og økonomien er foreløbigt sund, fortæller hun.

For hende giver det mening at sprede skønhed og "naturens magi", og derfor håber hun også, at initiativet kan fortsætte på den anden side af corona-epidemien.

- Det er en start på et projekt. Men det er ikke en overlevelse for mig. Jeg tror, jeg havde gjort det, selv hvis denne situation ikke havde været der, siger Regitze Gaarde Bang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce