Annonce
Odense

Giv den gas: Første lovlige streetrace - i lufthavnen

Et billede fra sidste sommer, hvor der blev kørt ulovligt street race ved Tietgen Byen i Odense. Her var omkring 175 unge samlet og kørte ræs, men forsvandt igen, da politiet dukkede op. Man mister kørekortet, hvis man bliver snuppet i at køre ræs på offentlig vej.

402 meter for fuld skrald - helt lovligt. Den 29. september køres der streetrace i Hans Christian Andersen Airport.

- Vi vil gerne have et lovligt sted at køre street race.

Kim Christensen har hørt det udsagn fra fartglade unge de sidste 20 år. Nu har ejeren af Morfars.dk - en hjemeside, der har specialiseret sig i at sælge fjernstyrede biler, helikoptere og både - besluttet sig for at gøre noget ved det.

Han har lejet Hans Christian Andersen Airport den 29. september og arrangerer her det første lovlige street race på Fyn.

Annonce

Fire løb om året

Banen bliver den "rigtige" quartermile - altså 402 meter - og arrangementet er godkendt af både Dansk Automobil Sports Union og Fyns Politi.

Tidstagningen står rallyresult.dk for, så alle tider ligger online, så snart folk kører over stregen.

- Jeg har i mange år hørt de unge brokke sig over, hvorfor der ikke findes et lovligt sted at køre street race. Nu gør vi noget ved det og lejer lufthavnen. Så hvis de unge mener det, er det bare at melde sig til. Hvis der er opbakning til arrangementet, har vi mulighed for at leje lufthavnen fire gange om året - hvis ikke, så er det mig, der tager de økonomiske øretæver, siger Kim Christensen.

- Men så gider jeg ikke høre mere på det med lovlig street race, siger han.

- Men så gider jeg ikke høre mere på det med lovlig street race.

300-400 biler

Sidste år i august efterlyste en gruppe unge i Fyens Stiftstidende netop en lovlig bane at køre på.

Det har man for eksempel i Esbjerg - og i Malmö i Sverige, hvor der skete et markant fald i antallet af trafikuheld blandt unge mennesker efter indførelsen af en lovlig bane.

- Jeg ved godt, at der er kørt street race ulovligt forskellige steder på Fyn, men det er dybest set uansvarligt at køre ræs på offentlig vej. Det her er den bedste løsning, og jeg håber, de unge vil bakke op, siger Kim Christensen, der forventer mellem 300 og 400 biler på dagen.

Tilmelding enten i butikken eller via hjemmesiden Morfars.dk. Prisen bliver 250-300 kroner og inkluderer tre til fire starter. Styrthjelm og sele påkrævet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce