Annonce
Fyn

Gitte frygtede det værste: Frisør endte med stor succes i stedet

Gitte Lundager har frisør - og livstilsbutikken G.lu i Vintapperstræde. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Gitte Lundager brød sammen, da Danmark lukkede ned, fordi hendes butik i Vintapperstræde i Odense stod for skud. To måneder efter er hun vækstet 17 procent.

Gitte Lundager frygtede det værste for hendes frisør - og livsstilsbutik, G.lu, da corona lukkede landet ned i marts. To måneder efter statsministerens udmelding kan Gitte Lundager dog sige, at hun ved hjælp af liveauktioner på Facebook ikke kun har klaret sig helskinnet igennem den hårde tid - hun har faktisk klaret sig bedre end nogensinde.

Gitte Lundager står bag en siddende kunde med en frisørsaks i hånden og klipper et par slidte lokker til. Kunden, Tine Bay, er kommet hele vejen fra Aarhus for at få klippet sit hår i dag, men det er der også en helt speciel grund til.

- For et par år siden lå jeg på OUH, fordi jeg havde været i en bileksplosion. Mine ben var forbrændte, og mit hår var forbrændt og lugtede forfærdeligt. Der var nogen i mit netværk, som kendte Gitte, og det endte med, at Gitte troppede op på hospitalet og fik mig til at se ordentlig ud igen. Siden er jeg trofast kommet herned en gang i mellem for at blive klippet, siger Tine Bay.

Det er måske også derfor, at Gitte Lundager er kommet helskinnet gennem coronakrisen. For selvom Tine Bays historie er ret ekstraordinær, så er der ingen tvivl om, at Gitte Lundager er sådan en, der hjælper og har et godt forhold til sine loyale kunder.

- Jeg har en masse kunder, som gerne vil have, at det går mig godt. Jeg tager stadig til Sjælland og klipper mine gamle kunder en gang i mellem, jeg underviser i Århus, og så arbejder jeg i Odense, så jeg har et netværk landet over. Det har virkelig lønnet sig, og det har været en stor succes med deres hjælp, siger Gitte Lundager.

Annonce

Frisøren, der ikke måtte klippe

55-årige Gitte Lundager har arbejdet som frisør, siden hun var 17. Gennem tiderne har hun været frisør i både Ansgargade, Falen og i Lyngby. Da hun igen vendte tilbage til Odense, var det med ambitionen om at starte en ny butik op - en blanding mellem frisørsalon og en tøj - og livsstilsbutik, og da hun i 2018 voksede ud af lokalerne i Overgade, flyttede butikken G.lu til Vintapperstræde. Halvandet år senere lukkede Danmark ned på grund af coronavirussen.

- Klipning er omkring 30 procent af butikken, men det har altid været mit anker. Det er det, som har betalt for det tøj, som jeg har i butikken. Jeg har altid kunnet klippe, hvis der var brug for det, og lige pludselig kunne jeg ikke. Det var virkelig usikkert for mig, siger Gitte Lundager.

For at kunne gøre brug af frisørernes hjælpepakker, skulle hun lukke hele butikken, men det kunne Gitte Lundager ikke få sig selv til. I stedet sad hun hver dag fra morgen til aften og ventede på de få kunder, som kom ind i butikken.

Gitte Lundager har frisør - og livstilsbutikken G.lu i Vintapperstræde. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen

En dag, da hendes børn besøgte hende i butikken, brød hun sammen. Tøjet væltede ind fra Gitte Lundagers leverandører, men hun vidste ikke, om hun overhovedet kunne betale for det, nu hvor hun ikke måtte klippe, og kunderne blev hjemme. Gitte Lundagers datter fik dog en god ide, og det blev butikkens redning.

- Jeg har en masse tøj på lageret, som jeg normalt kun tager frem, når der er udsalg, og min datter foreslog, at vi lavede en liveauktion med det tøj på Facebook. Så jeg fortalte mine kunder på Facebook, at jeg havde det svært, og at vi ville holde en auktion en søndag formiddag, siger Gitte Lundager.

Annonce

Liveauktioner fra Vintapperstræde

Liveauktionen blev en større succes, end Gitte Lundager kunne have håbet. Auktionen fik 2700 visninger, og af de 90 varer, som var sat til auktion, blev 87 solgt. Ifølge Gitte Lundager har butikken også vækstet 17 procent, og det er der også gode grunde til, hvis man spørger kunden i frisørstolen.

- Det er klart, at når en person af Gittes kaliber melder ud, at hun har det svært, så vil folk gerne hjælpe. Gitte er selv så givende, og hun er der for andre, så det vil folk gerne give tilbage, siger Tine Bay

Gitte Lundager og G.lu

Gitte Lundager er ejer af butikken G.lu, der ligger i Vintapperstræde 13 i Odense.

Butikken åbnede i august 2018 og fungerer både som frisørsalon og som en livsstilsbutik, der primært sælger dametøj.

Gitte Lundager har to medarbejdere ansat, hvoraf den ene er fuldtidsansat.

Har man lyst til at deltage i G.lu's fremtidige auktioner, kan man være med via butikkens facebookside

Selv om kunderne er begyndt at vende tilbage til butikken, og Gitte Lundager igen har fundet frisørsaksen frem, har hun besluttet, at liveauktionerne fortsætter - for nu i hvert fald.

- Folk tilkendegav, at de synes, at det var en virkelig god ide, og derfor er vi fortsat med det. Det gør jo også, at kunderne får mulighed for at købe varerne, inden de lander i butikken, så man holder en slags internt udsalg for sine faste kunder, siger Gitte Lundager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Odense får enormt grønt bykvarter

Middelfart For abonnenter

Yvonnes handicappede søn får frataget nattevagt: - Vi er simpelthen bange for, at han dør

Annonce