Annonce
Sport

Gispende OB fik skabt nyt liv

Anders K. Jacobsen i flot galop frem over grønsværen, mens Sønderjyskes forsvarskæmpe Marc Pedersen, der var i fuld kontrol før pausen. Men OB'eren var med skarpe aktioner med til at hente det ene point. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sønderjyske lignede ved pausen en sikker vinder mod et tøvende og flagrende OB-hold, men gode indskiftninger og mere vildskab fik vendt kampen, og et par af de unge OB'ere fik vigtige roller.

Fodbold: OB gispede ved pausen som en tung hval, der i sommerheden var på vej til at blive skyllet op på Seden Fladstrand - endda til tonerne af en pibekoncert på det stadion, der før kampen var stemt til fest af en masse OB-tiltag med både en ny kat som maskot, nyt ølmærke, ny indløbshymne - og en masse andet tam-tam.

Sønderjyske havde med klart større skarphed og aggressivitet sat sig på kampen, og tankerne hos de fleste på tribunerne kredsede garanteret om, hvorvidt en ny sitrende og halvgrå sæson lurede i den disede horisont.

Men bagud 0-2 var OB-træner Jakob Michelsen pisket til at satse på både nye tanker og ditto ungersvende, og som ventet blev talentet Mathias Jørgensen smidt ind fra starten af 1. halvleg. Angriberen har et gyldent antrit og samtidig den berømte næse for at være på rette sted og lugte, hvor chancerne opstår.

Instinktet for at overrumple målmændene blev demonstreret, da Mathias Jørgensen blev sendt i dybden af en Anders K. Jacobsen-stikning og med et skruet billardstød af et skud fik den nye mand i blokken reduceret, og det tændte feberen hos publikum.

Annonce

SuperligaenOB-Sønderjyske 2-2 (0-2)

OB: Sten Grytebust - Ryan Johnson Laursen, Kenneth Emil Petersen, Alexander Ludwig, Jacob Barrett Laursen - Mathias Greve (46: Mathias Jørgensen), Janus Drachmann, Jeppe Tverskov, Troels Kløve (46: Casper Nielsen) - Nicklas Helenius (70: Julius Eskesen), Anders K. Jacobsen.

Sønderjyske: Sebastian Mielitz - Stefen Gartenmann, Marc Pedersen, Kees Luijckx, Nicholas Marfelt - Johan Absalonsen (49: Søren Frederiksen), Eggert Jonsson, Marcel Rømer (85: Victor Ekani), Christian Jakobsen - Mads Hvilsom, Mart Lieder (64: Niki Zimling).

Mål: 0-1 (25): Kees Luijckx kan fra kort afstand till bolden over stregen efter Mart Lieders gennembrud i venstresiden.

0-2 (42): Christian Jakobsen flugter elegant og hårdt med ydersiden efter centring - igen fra venstresiden.

1-2 (58): Mathias Jørgensen rykker i dybden af Anders K. Jacobsen og indskifteren lister bolden over i fjerneste hjørne.

2-2 (83): Anders K. Jacobsen tøver med et træk og får Sønderjyske-forsvar ud af balance og pisker derefter kuglen mod mål, og skuddet afrettet til 2-2.

Advarsler: Eggert Jonsson (4), Niki Zimling, Sønderjyske (70), Kenneth Emil Petersen, OB (44).

Dommer: Jakob Kehlet (suveræn - lod spillet flyde).

Bedste spiller: Mathias Jørgensen, OB.

Tilskuere: 5738.

Næste kamp: Søndag den 29. juli klokken 14.00: Randers-OB.

OB-keeper Sten Grytebust var tilbage i fin stil med stærke indgreb. som her, hvor han snapper bolden for OB-forsvareren Alexander Ludwig og Sønderjyske-angriberen Mart Lieder. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Mere og mere tryk

Trykket blev øget og øget, mens Sønderjyske til dels betalte for at afgive initiativ. Og trække pænt langt tilbage.

Det blev dyrt for gæsterne, at midtbaneslideren Marcel Rømer producerede en løjerlig fejlpasning ind i skallen på Anders K. Jacobsen, der fra midten af banen straks smed en stikning i dybden til Mathias Jørgensen. Den fejl hæftede Sønderjyske træner Christian Nørgaard sig i den grad i efter kampen, og sådan var kampen til tider fyldt med fejl og rod, når holdene i hver deres halvleg lagde pres på.

Men publikum følte sig nu gevaldigt underholdt og forlangte udligningen.

OB-træneren havde i pausen skiftet opstillingen og bevarede Nicklas Helenius inde, selv om Mathias Jørgensen kom ind. Helenius lå lige bag de to angribere, og OB spillede ofte med kun tre forsvarere og overbefolkede midtbanen.

Glæden blev for alvor tændt, da Anders K. Jacobsen igen viste selvtillid og efter en smart tøven skabte sig plads og huggede udligningen ind.

Johan Absalonsen måtte udgå i starten af 2. halvleg, da han fik et skrub i ryggen. Til venstre OB-anfører Kenneth Emil Petersen, der før pausen som det øvrige OB-hold vaklede slemt. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

OB-sprækkerne

Nu var den forsmædelige 1. halvleg delvist glemt.

Dér havde Sønderjyske efter en god OB-start overtaget magten. Sønderjyske anede sprækkerne i OB's defensiv og lagde et kontant tryk, hvor næsten hvert angreb skabte fare for hjemmeholdet.

Den nye hollandske angriber Mart Lieder viste aggressivitet og gode ryk inde i feltet, og hurtige kanter som Johan Absalonsen og Christian Jakobsen søgte hullerne og skabte forvirring i OB-defensiven, hvor der manglede både fart og koordination mellem nye og gamle i den stribede trøje.

Højre back Ryan Johnson Laursen havde problemer med placeringerne, og på samme vis kunne anfører Kenneth Emil Petersen og den nye mand Alexander Ludwig ikke afstemme rollerne.

Kenneth Emil Petersen har naturligt nok i de senere år ikke just demonstreret harens vigtigste våben og måtte tage en advarsel kort før pausen, da han højt oppe på banen blev overspurtet.

Træneren kunne have taget Kenneth Emil Petersen ud i frygt for, at et nyt gult kunne koste kampen, men Michelsen valgte at tro på anførerens snuhed, og loyaliteten blev til dels belønnet, da OB-skansen holdt kampen ud. Og samtidig beholdt træneren muligheden for en tredje indskiftning, og det blev Julius Eskesen, som kom ind og med optimistiske aktioner på samme vis fik smidt endnu mere dynamik ind i jagten.

Sønderjyske fik til sidst stabiliseret skansen, og begge hold fik dermed tændt sæsonen i en kamp, der mere levede på dramaet end på stabil og høj kvalitet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce