Annonce
Nyborg

Dårlig luftkvalitet og for høj koncentration af CO2: Nu varsler tilsyn også påbud om dårlig luft på skole

Gennem et helt år har eleverne i 9.z på Danehofskolen i Nyborg været henvist til at lufte ud med 20 minutters mellemrum for at undgå tung luft i klassen - også i perioder med koldt vejr udenfor. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Det var ventet, at Arbejdstilsynet ville slå ned på de alt for høje koncentrationer af CO2 i klasselokalerne på Danehofskolen.

Nyborg: Sagen om indeklimaproblemer på Danehofskolen i Nyborg begyndte med et opråb til politikerne fra elever i 9.z, som længe har været generet af dårlig luft i klassen.

Derfor kunne det undre, at Arbejdstilsynet i første omgang valgte at give påbud på fire andre områder efter at have aflagt et besøg på skolen kort før påske. Også selv om ét af kritikpunkterne - den manglende rengøring - hele tiden har været en del af problemstillingen set med lærernes og elevernes øjne.

Tidligere på måneden sendte tilsynet så varsel om endnu et påbud, og denne gang gælder det netop den dårlige luftkvalitet i lokalerne omkring centralrum A, B og C på Danehofskolen.

Det kommer ikke bag på skoleleder Søren Kæstel, der anerkender, at man har et problem med alt for høje koncentrationer af CO2.

Annonce

Dyrere løsning

Også skolechef i Nyborg Kommune, Lars Kofoed, mener, at man er nødt til at forbedre luftkvaliteten af hensyn til både lærere og elever på stedet.

Han er til gengæld ikke enig med Arbejdstilsynet i, at det er nødvendigt at koble et eksternt rådgivningsfirma på opgaven med at efterkomme påbuddet og med at forebygge lignende problemer omkring indeklimaet i fremtiden.

- Kommunens ejendomsafdeling har lavet tilsvarende projekter før, som skal forbedre luftkvaliteten, blandt andet på Danehofskolens afdeling i Vindinge. Derfor mener vi ikke, det er nødvendigt. Det vil blot fordyre processen, og vi mener ikke, at vi vil få noget ekstra ud af at købe ekstern rådgivning, siger skolechefen.

Eftersom tilsynet endnu ikke har givet et egentligt påbud i sagen, er det fortsat et åbent spørgsmål, hvor lang tidsfristen bliver.

Selv, hvis man havde pengene i dag, ville det ifølge teknisk chef Søren Møllegård ikke være muligt at sætte et nyt ventilationssystem op på Danehofskolen inden årets udgang. Ifølge Lars Kofoed må vejen frem være dialog.

- Tingene kan ikke gå hurtigere, end det rent teknisk og praktisk kan lade sig gøre. Derfor tror jeg på, at Arbejdstilsynet er parat til at lytte, hvis det kommer dertil, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce