Annonce
Sport

Giro-vinder Quintana var tæt på at give op undervejs

Nairo Quintana, søndag i Trieste i Italien.

Nairo Quintana var helt ude i tovene, men fik samlet stumperne og reddet Giro-sejren hjem.

Annonce

Nairo Quintana endte som vinder af cykelløbet Giro d'Italia med et komfortabelt forspring, men han måtte kæmpe for sejren undervejs.

Styrt, sygdom og kulde betød, at colombianeren et par gange i løbet af de tre uger var tæt på at give op, blandt andet på kongeetapen, hvor bjergpassene Gavia og Stelvio skulle forceres i snevejr og regn.

- Det har været en Giro, hvor jeg har lidt mere, end nogen kan forestille sig. Jeg havde problemer med fysikken, og jeg var ikke på 100 procent. Jeg var nok kun på 60 procent af mit fulde potentiale.

- Nedkørslen fra Gavia var den vanskeligste. Jeg frøs og var træt. Izaguirre (holdkammerat på Movistar, red.) gav mig mad. Det gjorde, at jeg kunne fortsætte og vinde, sagde Quintana efter sejrsceremonien i Trieste.

Den 24-årige klatrer er endnu et forholdsvis ubeskrevet blad trods sin andenplads i sidste års Tour de France, men han mener selv, at han har fået meget erfaring af dette års Giro.

- Jeg har lært at klare modgang og at være leder for et hold over tre uger, sagde vinderen.

Han er naturligvis lykkelig og stolt over at være den første sydamerikaner, der vinder Giroen.

- Det er svært for mig at forklare, hvor glad jeg er indvendig. Det er en af de lykkeligste dage i mit liv. Tak til mit hold og min familie, lød det fra Quintana, der forlængst har besluttet ikke at køre Tour de France i år.

Dette øjeblik havde Nairo Quintana ikke rigtigt turdet tro på i begyndelsen af Giro d'Italia, hvor han døjede med masser af modgang. Men den lille colombianer rejste sig og viste i den sidste uge af løbet, at han var feltets stærkeste.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce