Annonce
Odense

Gik under på fem minutter: Fiskekutter sank i Odenses indre havn

Lørdag aften sank en mindre kutter pludselig i den centrale del af Odense Havn, og i en periode var der frygt for forurening.

I den centrale del af den gamle del af Odense Havn ved Gammel Havnekaj lige ved siden af Havnebadet stikker en mast og toppen af et styrhus op over vandoverfladen. Det er alt, der er tilbage af en ældre fiskekutter.

Klokken 18.20 fik Fyns Politi besked om, at fartøjet var sunket.

- Det skete meget hurtigt. I løbet af fem minutter var det under overfladen, siger vagtchef Anders Furbo Therkelsen, Fyns Politi.

Nogle timer senere ligger skibet stadig mest under vand. Ud over masten og toppen af styrhuset har noget vraggods samlet sig på overfladen tæt ved skibet. Et par flydespærringer er lagt ud for at begrænse spredningen af den dieselolie, der var på skibet. Ingen mennesker er i nærheden af det vragstedte fartøj, og lørdag aften har Fyns Politi heller ikke identificeret en ejer endnu.

- Vi har været opmærksomme på faren for forurening, men vores oplysninger tyder på, at det ikke bliver et problem, politiets vagtchefen, der endnu ikke kan fortælle, hvornår fartøjet bliver bjærget.

Han har heller ikke nogen god forklaring på, hvordan skibet kunne synke så hurtigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce