Annonce
Faaborg-Midtfyn

Gik på pension sidste forår: Comeback til sognepræst

Vibeke Hammerum kommer tilbage på prædikestolen på søndag. De næste otte måneder skal hun være præst i Faaborg-Diernæs. Privatfoto
Tidligere Svanninge-præst Vibeke Hammerum sætter pensionen i venteposition og afløser otte måneder i Faaborg.
Annonce

Faaborg: Den tidligere sognepræst i Svanninge, Vibeke Hammerum, skal nu afløse den kirkebogsførende Faaborg-præst Henrik Nedergaard, der udsendes otte måneder som feltpræst i Afghanistan.

Det oplyser Faaborg-provst Lars Ole Jonssen.

Vibeke Hammerum var gennem 21 år præst i Svanninge, indtil hun sidste forår fyldte 70 og dermed blev tvunget på pension. Hun skulle egentlig være fratrådt i forbindelse med sin fødselsdag 24. april, men det var en travl tid med påske og konfirmationer, så hun fortsatte til udgangen af maj.

Siden har det været så som så med tiden til at være pensionist. På fyensstift.dk betror hun:

"Mentalt var jeg ikke klar til pensionisttilværelsen, og heldigvis havde biskoppen forinden nævnt muligheden af at blive indlemmet i "vikarkorpset". Der skulle ikke mange opfordringer til, og siden har jeg haft to tre-måneders vikariater i henholdvsis Næsby og Rudkøbing. Disse realiserede oven i købet et længe næret ønske om dels at have en kollega, dels at virke i et bysogn. Med ansættelsen i Faaborg-Diernæs-Lyø-Avernakø pastorat får jeg denne gang et vikariat af otte måneders varighed, med mulighed for atter at følge nogle kirkelige højtider og konfirmander til dørs. Ikke mindst ved jeg, at jeg kommer til at samarbejde med gode kolleger samt dedikerede og engagerede mennesker i pastoratet."

Henrik Nedergaard har allerede to gange tidligere været udsendt som feltpræst - i Irak og i Afghanistan. Han vendter tilbage til netop Afghanistan, hvor han altså udstationeres i otte måneder.

Det er lidt ekstra pres på områdets præster for tiden, da Henrik Nedergaards kollega i Faaborg Lene Matthies for tiden er sygemeldt, så hendes vagter dækkes ind af områdets øvrige præster.

For Vibeke Hammerum kan det blive et lidt spøjst år i Faaborg Kirke, som fra marts og et halvt års tid frem skal lægge vægge til en række 30 kvadratmeter store fotostater, som den asatro fotograf og designer Jim Lyngvild er i gang med at lave. Det bliver med afsæt i bibelske motiver.

Sidst på året skal kirken lukkes ned, fordi hvælvingerne skal have en overhaling. Det er et projekt til 20 millioner kroner, som vil lukke kirken i i et år.

Vibeke Hammerum indsættes ved gudstjenester i Diernæs Kirke kl. 9.00 og Faaborg Kirke kl. 10.30 søndag 19. januar.

Henrik Nedersgaard skal for anden gang til Afghanistan, denne gang i otte måneder. Foto: Anne Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce