Annonce
Nyborg

Gik amok i fængslet: Seks måneders ekstrastraf til indsat

En 36-årig indsat i Nyborg Fængsel har fået 6 ekstra måneders fængsel, for at overfalde og true fængselsbetjente. Dronefoto: Peter Krogh Frausing
Den 27. august sidste år gik det helt galt for en 36-årig indsat i Nyborg Fængsel, som overfaldt og truede flere fængselsbetjente.
Annonce

Nyborg: Allerede fra morgenstunden den 27. august var der optræk til alvorlig ballade i Nyborg Fængsel, da en 36-årig indsat kastede en delvist fyldt plasticflaske efter en fængselsbetjent.

Han ramte godt nok ikke.

Men episoden blev startskuddet til en voldsom dag, som gjorde, at den 36-årige for nylig blev kendt skyldig i otte anklager om vold og trusler mod tjenestemænd ved byretten i Svendborg.

En sag der koster ham en tillægsstraf på seks måneders fængsel.

Annonce

Amok-dag

Efter den indsatte havde ramt forbi med flasken, samlede han den op på ny, og kastede igen.

Denne gang ramte han.

Betjentene reagerede straks, og den indsatte vidste sandsynligvis allerede hvad konsekvensen ville blive. I hvert fald sagde han til en anden betjent "hvad fanden, er det dig? Nu skal vi i retten igen. Jeg smadrer fandeme også køleelementer i skallen på dig, lige så snart jeg får chancen".

Den 36-årige blev hurtigt overflyttet til en sikringscelle, hvor han skulle køle af, men også her fortsatte han sine trusler om vold.

"I skal huske de fem kollegaer der græd i retten sidst jeg var afsted", blev han blandt andet tiltalt for at have sagt, ligesom trusler om mere konkret vold også var på anklageskriftet. "I kan vente jer, når jeg er fri" sagde han for eksempel.

Og sådan fortsatte truslerne til først på eftermiddagen, hvor den indsatte igen begynde at kaste med ting.

Denne gang var det en skraldespand der blev kastet efter en fængselsbetjent, som nåede at afværge, så den ikke ramte hende i hovedet, men i stedet på armene.

Det gjorde at den indsatte måtte føres tilbage i sikringscelle.

I cellen genoptog han truslerne, men denne gang af mere grov karakter. "Alle dem, du holder af, slår jeg ihjel" sagde han blandt andet, ligesom han truede med at hyre en lejemorder: "Det koster kun 900 kr. at få dig slået ihjel".

Annonce

Skyldig

Den 36-årige er tidligere straffet gentagne gange for personfarlig kriminalitet, og det er netop en straf på 3 måneder for vold mod andre personer, som han var ved at afsone i Nyborg Fængsel, da episoderne den 27. august udspillede sig.

Den tiltalte kunne da også erkende flere af truslerne, og endda også nogle af de mest alvorlige trusler.

Han kunne dog ikke erkende at have kastet med ting, ligesom han heller ikke erindrer flere af truslerne.

Retten fandt det udenfor enhver tvivl, at alle truslerne havde fundet sted, samt at der var blevet kastet med både plastikflasken og skraldespanden. Det er især vidneudsagn, som gjorde at retten kom frem til det.

Den 36-årige blev idømt 6 måneders fængsel, og skal samtidig betale sagens omkostninger.


Det koster kun 900 kr. at få dig slået ihjel

En af den 36-åriges truusler mod fængselsbetjentene


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mette Frederiksen om corona-udbruddet i Vollsmose: - Vi skal ret hurtigt drøfte, om der mangler nogle værktøjer

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce