Annonce
Erhverv

Gigant på spring: Biltema har kig på Svendborg

Odense har en, og nu får Svendborg måske også et Biltema-center. I hvert fald er den store kæde begyndt af sondere terrænet i den sydfynske købstad og kigger især på placeringer ved Ring Nord. Arkivfoto: Carsten Bundgaard
Svendborg er sat på Biltemas positivliste, og detailkæden kigger på flere etableringsmuligheder i området omkring Ring Nord.

Svendborg: Svendborg kan inden for en overskuelig fremtid få en gigantisk blanding af et byggemarked og en biludstyrsforretning.

Jacob Borring Møller, der er direktør i Biltema Danmark, bekræfter således, at den sydfynske købstad er et varmt tema i Biltema.

- Vi er i dialog med kommunen om at etablere os dernede, og nogle folk i vores ejendomsselskab er i gang med at undersøge det private marked. Og vi har kig på flere muligheder i området omkring Ring Nord, siger direktøren, der ikke er i stand til at være mere konkret nu og her.

- Der er ting, der skal arbejdes med, men det vigtigste er, at vores hovedkontor har sat Svendborg på positivlisten som et af de steder, vi gerne vil ligge, siger Jacob Borring Møller.

Annonce

Vækstambitioner

Biltema har 12 centre i Danmark og meldte efter et rekordstort overskud på 32 millioner kroner før skat i 2018 ud, at det er målet at fordoble antallet i løbet af de næste seks år.

På Fyn har kæden kun en enkelt forretning, nemlig i Odense.

- Når vi kigger på Fyn isoleret, er Svendborg mest interessant. Det er den næststørste by, og da den er inde i en god udvikling, tænker vi, at det kunne være rigtig fint at ligge der, siger Jacob Borring Møller.

Ifølge direktøren udgøres mere end 50 procent af Biltemas sortiment af varer, som er sammenlignelige med dem, man finder i et byggemarked.

Og han nævner, at de aktører, han kalder "de gule og de røde" - Harald Nyborg og Jem & Fix - også er i byen.

- De er vores direkte konkurrenter på mange varer, men vi ser alligevel gerne, at de er, hvor vi er. Det giver synergi og er med til at skabe trafik, siger direktøren.

Foretrækker at bygge nyt

Jacob Borring Møller fortæller også, at det typiske Biltema-center har mellem 6000 og 6500 kvadratmeter under tag, og at der ikke er tradition for at rykke ind i noget bestående.

- Vi foretrækker at bygge nyt, og det, vi kigger på omkring Ring Nord, er ikke tomme grunde. Men så må vi rydde - det gjorde vi også i Holbæk, siger direktøren, der forventer at være klar til at sige mere i løbet af foråret.

Biltema blev grundlagt af svenskeren Sten Åke Lindholm tilbage i 1963.

Der var dengang tale om et lille postordrefirma med bilreservedele, men det voksede sig hurtigt større, og i 1983 åbnede virksomheden den første forretning i Norge.

Danmark blev erobret i 2003, og i dag har kæden 142 forretninger i Norden, af hvilke 12 altså ligger i Danmark.

Det er i øvrigt stadig Sten Åke Lindholm, der er ejer, og han bor i dag i Schweiz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce