Annonce
Sport

Giftig angrebstrio sender Barcelona på førstepladsen

Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Griezmann, Messi og Suárez stod for scoringerne, da Barcelona vandt 3-0 på udebane over Eibar.

FC Barcelona er - i hvert fald midlertidigt - tilbage på førstepladsen i den bedste spanske fodboldrække.

Klubben fra den catalanske hovedstad sikrede sig lørdag eftermiddag tre point i udekampen mod Eibar, der blev besejret med 3-0.

Dermed overtager Barcelona tabellens øverste plads fra rivalen Real Madrid, der dog kan komme tilbage i front med en sejr over Mallorca senere lørdag.

Sejren over Eibar er Barcelonas fjerde på stribe i Primera Division, og kampen blev en succesoplevelse for den dyrt indkøbte forward Antoine Griezmann, som ellers har haft en lidt vanskelig start i sin nye klub.

Griezmann var pletten allerede efter 13 minutters spil, da han fra venstre side af banen fik frit løb, efter at en Eibar-forsvarer skvattede i græsset.

Den franske verdensmester fik god tid til at overveje sin afslutning og valgte at placere bolden med venstrefoden inden om den fremstormende målmand.

Kort efter pausen fik gæsterne videoannulleret en scoring, men det lod de sig ikke slå ud af og slog i stedet Eibar knockout med to regulære træffere inden for ni minutter.

Først vippede Griezmann bolden videre til en fri Lionel Messi, der gjorde det til 2-0. Og Messi stod midt i halvlegen for forarbejdet til Barcelonas tredje scoring, som Luis Suárez satte i et tomt mål bag Eibars udspillede målmand.

Dermed kom hele angrebstrioen på måltavlen på en dag, hvor de tre point aldrig var i fare.

Sejren bringer Barcelona op på 19 point efter ni kampe. Real Madrid har et point mindre og har spillet en kamp færre.

Yderligere to point efter finder man en tredje topkandidat, Atlético Madrid, der måtte nøjes med uafgjort 1-1 hjemme mod Valencia.

Diego Costa bragte ellers hovedstadsholdet foran på straffespark, men otte minutter før tid udlignede Dani Parejo med et flot frisparksmål for Valencia, der havde Daniel Wass med i hele kampen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce