Annonce
Læserbrev

Giften under lynfrosten - og sådan en som mig

Debat: I går blev jeg spurgt, hvorfor jeg ikke skriver et læserbrev imod giften under Lynfrosten og planerne om at bygge boxbutikker samme sted.

”Sådan en som dig, der plejer at være imod alt det, man skal være imod, hvis man er sådan en som dig, må sgu da kunne skrive et læserbrev, der støtter modstanden mod det lort derude!”

Nogenlunde sådan husker jeg replikken fra en gammel ven, der ikke mente det helt så humorløst, som det ser ud på tryk.

”Sådan en som mig!” sagde jeg, ”har ikke et hammerslaw forstand på giftsituationen under Lynfrosten eller andre steder. Jeg ville ikke kunne skrive noget kvalificeret om det!”

”Jamen”, vedblev min gamle, hyggelige ven, ”du er da vel modstander af giften, at den løber ud i Storebælt, ned i grundvandet og alt muligt?”

”Selvfølgelig er jeg modstander af giften (hvem fanden er ikke det?), men jeg ved ikke, om det er fornuftigst at lade den ligge i jorden eller hvad der skal ske! Helt ud til Idrætsparken er der giftdepoter! I Svanedammen, helt ud til Nyborg Strand, så vidt jeg er orienteret. Det lader sig jo ikke fjerne… på ingen måde. Hvem skal betale det enorme gilde?”

Min gamle ven smilede til mig og tænkte nok sit. Men det korte af det lange er, at jeg ikke ved, hvad der er bedst for Nyborg, Danmark og verden i denne situation.

Da jeg ikke er socialdemokrat, kan jeg ikke råbe: ”Fjern giften!”

Og da jeg heller ikke er venstremand, kan jeg ikke råbe: ”Lad giften ligge!”

Og som jeg sagde til min gamle, hyggelige ven, så er det, der undrer mig mest, den kendsgerning, at samtlige venstrefolk i byrådet er for at lade giften ligge i jorden og samtidig for at lade området bebygge med boxbutikker. Mystisk!

Ligeså mystisk forekommer det mig, at SAMTLIGE socialdemokrater i byrådet er for, at giften fjernes og at der ikke bygges boxbutikker på området. Ingen slinger i valsen. Masselinjen og den rette tro har slået til igen.

Det tyder ikke på selvstændig tænken nogen af stederne.

”Jeg forstår på en måde godt”, sagde jeg til min gamle ven, ”at socialdemokraterne er så ivrige efter at få lortet fjernet. Det var i deres regeringstid i Nyborg byråd, at synderne fik lov at grave giften ned i ikke nærmere beskrevne giftdepoter.

Der var jo engang, hvor socialdemokrater kun tænkte på arbejdspladser og aldrig på miljøet.”

Og til sidst: At sådan nogen som mig skulle være for det ene og imod det andet, finder jeg absolut interessant.

Sådan en som mig, synes naturligvis, at ulve i Danmark er dejligt. Jo flere ulve jo bedre!

Sådan en som mig synes – det er da klart – at al fødevareproduktion skal være økologisk, ligesom sådan en som mig selvfølgelig synes, at man skal gøre alt for at fjerne giften i jorden (og i luften, hovederne og hjerterne) for enhver pris!

Sådan en som mig! Selvfølgelig!

Problemet er bare, at sådan en som mig ikke er sådan en som mig!

Claus Buch. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce