Annonce
Assens

Giftalarm: Pesticid-rester lukker vandværk

Vandprøver med indhold af ukrudtsmidlet desphenyl-chloridazon lukker Sønderby Vandværk. Beboerne får i stedet drikkevand fra Ebberup.

Sønderby: Vandprøver fra Sønderby Vandværks eneste boring afslører rester af ukrudtsmidlet desphenyl-chloridazon på 1,3 mikrogram pr. liter. Det er 13 gange mere end den tilladte grænseværdi på 0,1 mikrogram pr. liter.

Borgere, der er koblet på Sønderby Vandværk, modtager indtil videre vand fra Ebberup Vandværk. Her er der ikke fundet forhøjet indhold af desphenyl-chloridazon ved den sidste vandprøve, fremgår det af en pressemeddelelse fra kommunen.

Assens Kommune har kontaktet embedslægen. Embedslægen henviser til Miljøstyrelsens udtalelse om, at den sundhedsmæssige acceptable daglige indtagelse af stoffet i drikkevand er 50 mikrogram pr liter for små børn og 300 mikrogram pr. liter for voksne.

Hvornår Sønderby Vandværk igen kan forsyne brugerne med vand er uvist, da vandværket kun har én boring.

Grænseværdien for pesticidrester i drikkevandet er ifølge Miljøstyrelsen ikke fastsat ud fra en sundhedsfaglig risikovurdering. Men fordi man som udgangspunkt ønsker pesticidfrit drikkevand. /EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce