Annonce
GOG

Gevinst i tæt pokalkamp i Maribo: GOG kun en kamp fra Final 4

Venstrefløjen Emil Jakobsen blev topscorer for GOG. Foto: Ole Nielsen
GOG førte kun med et enkelt mål 10 minutter før tid mod Team Sydhavsøerne fra 1. division men fik trukket sejren i land til sidst til 28-25 med en trup uden blandt andre Stig-Tore Moen Nilsen, Lasse Kronborg og Arnar Freyr Arnarsson.

Håndbold: Pokalturneringens Final 4 med de sidste fire hold i turneringen spilles i 2020 - ligesom i år - i Jyske Bank Boxen i Herning. Det sker i weekenden den 14. og 15. marts.

Og GOG er nu "kun" en kvartfinale fra at være med i næste års Final 4, efter at fynboerne onsdag aften vandt en tæt pokalottendedelsfinale i Maribo mod Team Sydhavsøerne fra 1. division med 28-25 efter fynsk føring 19-16 ved pausen.

Kvartfinalen kan dog være et vanskeligt skridt, hvilket GOG måtte sande i december sidste år, hvor fynboerne røg ud af pokalturneringen til BSV i Silkeborg.

Før pokaldysten i Maribohallernes hal 2 var det allerede kendt, at GOG ville være uden de langtidsskadede Søren Haagen (målmand), Frederik Clausen (back), Frederik Bo Andersen (højre fløj) og Simon Bogetoft Pytlick (playmaker).

Men dertil kom - som allerede beskrevet som mulighed i Sport Fyn tirsdag - at fynboerne også måtte undvære sin nye islænding på højre back, Stig-Tore Moen Nilsen, der haltede rundt i forbindelse med GOG's sæon- og spillerpræsentation i torsdags hos Energi Fyn i Sanderum. Også veteranen Lasse Kronborg var ude af GOG's holdkort. Under opvarmningen viste det sig også, at GOG's nye streg, Arnar Freyr Arnarsson, ikke kunne holde til at komme i aktion.

Annonce

Fokus på liga og Champions League

Med tre hurtige mål i træk i opgørets start af spilstyrer Andreas Stryger viste hjemmeholdet, at det ikke ville lade sig løbe over ende af sidste sæsons DM-sølvhold. Først efter 14 minutter kom GOG på sin første føring på to mål ved en straffekastscoring af venstrefløjen Emil Jakobsen. I det hele taget blev de første 30 minutter noget af et Jakobsen-show med hele syv scoringer - heraf fire på straffekast. Lasse Møller nettede fem gange i en halvleg, hvor GOG's defensiv havde problemer.

I anden halvleg kom hjemmeholdet meget tæt på GOG - kun bagud med 23-24 med 11 minutter tilbage. Men befriende scoringer af playmaker Josej Pujol, backen Mathias Gidsel og stregen Oscar Bergendahl holdt fynboerne på sejrskurs.

Emil Jakobsen blev GOG's topscorer med ni mål - heraf hele seks på straffekast. Lasse Møller nettede fem gange. Andreas Stryger scorede seks gange for hjemmeholdet - heraf to på straffekast.

- I første halvleg fik vi ikke rigtig defensiven på plads, mens offensiven fungerede. I de sidste 30 minutter var det omvendt. Det var en svær kamp med mange nye konstellationer hos os på grund af de mange skader, men jeg synes reelt aldrig, at sejren var i fare på noget tidspunkt, lyder det fra GOG-direktør Kasper Jørgensen.

Med den videre kvalifikation i pokalturneringen på plads kan GOG fokusere på starten på ligaens grundspil, hvor fynboerne skal på besøg hos de ambitiøse oprykkere fra Fredericia HK mandag den 2. september, og på starten på gruppespillet i Champions League, hvor første modstander i gruppe D hedder svenske IFK Kristianstad søndag den 15. september.

Inden liga og Champions League skal GOG imidlertid en tur til Næstved på tirsdag til et Super Cup-opgør mod Aalborg Håndbold. Super Cup er et møde mellem sidste sæsons danske mester og sidste sæsons pokalvinder. Men da Aalborg jo vandt "the double", bliver nordjydernes modstander altså DM-sølvholdet fra GOG.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce