Annonce
Nordfyn

Geværfabrikken satte scenen til Juledage

Flere børn og unge, som også spiller med i Nordfynsspillenes ungdomsteater, gik luciaoptog i geværfabrikken. Foto: Mikkel Hamann Jensen

Musikken og julehumøret spiller i Otterup Geværfabrik henover weekenden.

Otterup: For første gang afholdt Nordfynsspillene deres Juledage. Det skete lørdag, men finder også sted søndag i den gamle Otterup Geværfabrik.

På programmet finder man både luciaoptog, julemandensbesøg, live-musik og teater. Og i kulturhusets lokaler stod bod efter bod med håndlavet julepynt, flettekurve og diverse andre salgsgoder, og nede bagerst stod scenen smykket med julehjerter og indpakkede gaver.

- Det er vigtigt for os, at vi også holder fast i scenen. For vi står for musik og skuespil, fortæller Max Hansen, der er formand hos Nordfynsspillene.

- Men derfor krydrer vi det med en masse julehygge og -sjov, så vi håber, at det kan blive en god tradition her i Otterup.

Musikken spillede sødt fra scenekanten, og når pausen satte ind mellem de små koncerter, kunne fremmødte så se luciaoptoget, spise lidt julesnacks eller købe løs i boderne.

- Vi vil næste år gerne åbne op for andre musikindslag fra lokale på Nordfyn. Vi håber i hvert fald, at der vil være interesse for det, ser Max Hansen fremad.

Annonce
Scenen sprudlede med julepynt. Foto: Mikkel Hamann Jensen
Mange af boderne til Juledagene indeholdt håndlavet og rustikt pynt. Foto: Mikkel Hamann Jensen
For de mindste var der både juledekorationsværksted og konkurrencer - som her ved æblefangeri og -spiseri på tid. Foto: Mikkel Hamann Jensen
Luciaoptoget tod lige en runde i geværfabrikkens dæmpede belysning. Foto: Mikkel Hamann Jensen
And off they went. Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce