Annonce
Trekantområdet

Gentager sidste års succes: Sådan laver Fredericia sommerby

I 2020 var der blandt andet sat bordtennisborde, bordfodbold, strandstole og mange andre oplevelser op i gågader og på torve. Det blev brugt flittigt af både turister og byens egne borgere. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fredericia vil udnytte, at mange igen i år holder ferie i Danmark og måske vælger fæstningsbyen som årets destination. Prisen for at skabe liv i bymidten er 1,5 mio. kr.

Fredericia: Sidste års sommerby i Fredericia var ifølge butiksdrivende og Fredericia Kommune en succes, så derfor bliver succesen gentaget i år. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Målet er at udnytte, at mange fortsat holder ferie i Danmark og dermed vil vælge Fredericia som deres foretrukne destination – uanset om det gælder feriegæster, der vælger at overnatte eller endagsgæster, der kører efter en hyggelig dag med familien.

Sidste års program under overskriften ”Fredericia Sommerby” hentede prisen for ”Årets mest innovative handelsby 2020” hjem til Fredericia. Byrådet har igen besluttet at investere i Fredericia Sommerby – i år med flere aktiviteter og større fokus på markedsføring.

Annonce

- Fredericia har så overraskende meget at byde på for folk i alle aldre, og det skal vi have fortalt omverdenen. Tidligere har vi profiteret af branding af området ved Lillebælt og i Trekantområdet, men vi mangler at vise, hvad Fredericia kan som selvstændig destination. I år har vi alle muligheder med mange danskere hjemme og gode erfaringer fra sidste års Sommerby. Nu får vi pudset alle gode oplevelser af, føjet flere guidede ture og sejladser til og sidst - men ikke mindst - skruet op for den samlede markedsføring, så vi kommer ud over voldene med fortællingen, oplyser 1. viceborgmester Susanne Eilersen (DF).

Vil have flere overnatninger

En arbejdsgruppe på tværs af blandt andet turisme, handel, kultur, idræt, børn, unge, fritid og natur arbejder i disse dage på at samle trådene i sommerens program. Imens har Experience Fredericia, Shopping Fredericia og Fredericia Kommune fokus på en samlet plan for markedsføring, der sætter Fredericia på landkortet og giver flere overnatninger og endagsgæster i byen.


Nu får vi pudset alle gode oplevelser af, føjet flere guidede ture og sejladser til og sidst - men ikke mindst - skruet op for den samlede markedsføring, så vi kommer ud over voldene med fortællingen.

Susanne Eilersen (DF),


Formålet med Sommerby er i allerhøjeste grad også at give fredericianerne en god sommer og profilere byen for nye borgere, fortæller borgmester Steen Wrist:

- Jeg ser frem til at gense en by fuld af liv med blandt andet gadeteater, aktiviteter for børn, udeservering, sejlture på Lillebælt, guidede byvandringer og en afslappet stemning ved Østerstrand, hvor hele familien kan nyde ferien, siger han.

Programmet for Sommerby forventes at vare fra uge 26-32 og bliver offentliggjort i løbet af juni. Byrådet har afsat 1,5 millioner kroner til at holde både Sommerby, efterårsferie og juleby.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Odense

- Vi står jo tilbage med en masse spørgsmål: Borgere skal smide kilovis af kød ud, men det har ikke været farligt at spise det, siger myndighederne

Assens For abonnenter

Efter 15 år er politimanden Preben vendt tilbage til genkendelige kriminelle ansigter: - Det er pudsigt hvordan de samme navne går igen

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Kerteminde For abonnenter

Morten blev meget overrasket i vejkryds: Nu leder Fyns Politi efter en bil

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Odense Bulldogs

Ingen Bulldogs-spillere til OL - nederlag i tæt kamp mod Esbjerg

OB

Garvet OB-stopper roser 16-årigs mentalitet, men Bashkim Kadrii gik ud med en knæskade i OB's første træningskamp

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Nordfyn For abonnenter

Fik sin mors nyre for et år siden: Nu er Stefan ved at starte eget firma

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Odense

Lidt af en overraskelse: I årevis troede zoos dyrepassere, det var en han - pludselig fik 'han' en unge

Annonce