Annonce
Sport

Genopstandne hollændere sender Tyskland på anden klasse

Georginio Wijnaldum (siddende) fejrer sin 1-0-scoring mod Frankrig i selskab med Memphis Depay, der senere lavede målet til 2-0.

Holland spillede en stor kamp og slog de franske verdensmestre. Det betyder tysk nedrykning i Nations League.

Efter to missede slutrunder i træk for Holland er lysere tider måske på vej til den vingeskudte fodboldstormagt.

Fredag spillede holdet en af sine bedste kampe i flere år, da Frankrigs verdensmestre faktisk var heldige at slippe fra Rotterdam med et nederlag på kun 0-2 i Nations League.

Sejren betyder samtidig, at Tyskland, som også havde et forfærdeligt VM i Rusland i sommer, rykker ned i næstbedste lag til næste Nations League-turnering.

Kun opgøret mellem Holland og Tyskland mangler i gruppen. Holland vil med en sejr eller uafgjort vinde gruppen, mens en tysk sejr vil give Frankrig gruppesejren.

Holland gik meget offensivt til værks fra start, og allerede efter godt et minuts spil fik midtbanespilleren Georginio Wijnaldum en stor chance i feltet, men han afsluttede lige på mål.

Den ellers kriseramte fodboldnation var på ingen måde mødt op med overdreven respekt for verdensmestrene. Og Antoine Griezmanns hovedstød efter små ti minutter var Frankrigs bedste forsøg i første halvleg.

Det tegnede til en underholdende men målløs første halvleg, indtil en fejl i den franske defensiv gav Ryan Babel en kæmpe chance.

Hugo Lloris diskede op med en flot fodparade, men riposten landede hos Wijnaldum, som sikkert sendte Holland i front.

Hvis Ronald Koemans tropper begejstrede hjemmepublikum i de første 45 minutter, så var det næsten ingenting i forhold til, hvad der blev budt på efter pausen.

Frankrig blev kørt rundt af et inspireret hollandsk mandskab, og det var kun lidt manglende skarphed og en velspillende Hugo Lloris, som afholdt hjemmeholdet fra at komme yderligere i front.

Først dybt inde i overtiden fik Holland endegyldigt lukket kampen med et straffespark. En storspillende Memphis Depay sluttede perfekt af med et overlegent chip fra de 11 meter, som sejlede roligt ind bag en forgæves sprællende Lloris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce