Annonce
Læserbrev

Genopretning af politistationer?

Regeringen arbejder nu på at drosle organisationen for Rigspolitiet ned til det halve. Besparelsen skal så anvendes til at genetabler 20 politistationer i landet.

10 på Sjælland og 10 vest for Storebælt. Borgmesterne i Middelfart og Assens har allerede meldt sig på banen med ønske om at få en politistation i deres kommune.

Middelfart er måske ikke den kommune, der er mest trængende, da den ligger tæt på Fredericia, hvor politiet er til stede.

Men Nyborg, mine damer og herrer, ligger langt væk fra den nærmeste politistation, så Nyborg kunne virkelig trænge til at få en nærpolitistation.

Hvor er så borgmester Kenneth Muhs henne i denne sag? Han skal jo markedsføre hvad der gavner Nyborg. Han glimrer ved sit fraværd.

Han burde da komme frem og gøre regeringen opmærksom på, at Nyborg virkelig trænger til en nær politistation.

Det syntes jeg er temmelig meget vigtigere end at rende rund med Tour de France cirkusset for at ekspone sig selv.

Dette Tour de France betyder jo kun store udgifter for Nyborg, uden at det tilfører Nyborg en eneste ny arbejdsplads, hvilket ellers er tiltrængt.

Nyborg modtager fattighjælp fra staten, da skattegrundlag er vigende og dermed også byens velfærd, så hvad med at få rettet op på det ?

Annonce
Arkivfoto: Jens hald
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Klumme

Indvandrerkvinder skal frigøres

Indvandrerkvinder fra muslimske miljøer står ofte over for store udfordringer, hvis de vil opløse deres ægteskaber. Én ting er at opnå skilsmisse efter dansk lovgivning – noget helt andet er at opnå skilsmisse efter islamiske normer. I sidstnævnte tilfælde kræves i de fleste tilfælde mandens accept. Det betyder, at mange kvinder fastholdes i et konfliktfyldt ægteskab. Selv om de for længst er skilt efter dansk lov. Det er den uhyggelige melding fra flere muslimske kvinder, som den er kommet frem i en undersøgelse foretaget af VIVE (Det nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd). Både i mit professionelle og frivillige arbejde med voldsramte kvinder møder jeg ofte kvinder med muslimsk baggrund, som spørger til, hvordan der er lykkedes mig at få min religiøse skilsmisse igennem? Jeg har kun ét – enkelt – svar at give: Min danske skilsmisse var nøglen til at opnå frihed. Både juridisk og åndeligt. Den gav mig ro og mulighed for at etablere et nyt liv. Det er ikke alle, der kan gøre som mig, men det er et vigtigt budskab, at i Danmark gælder dansk lov, og en juridisk dansk skilsmisse trumfer altså det religiøse bånd. Det vigtigste er, at de her kvinder kommer stærkt ud af skilsmisseprocessen. Der er rigeligt med udfordringer for en enlig mor, både følelsesmæssigt, økonomisk og praktisk. Og af erfaring ved jeg, at nogle kvinder opsøger imamer i årevis for at afslutte deres muslimsk ægteskab - men kun meget sjældent får de succes med dét. Det er en hård forhandlingsproces, som kræver enormt mange ressourcer. Derfor oplever jeg, at alt for mange kvinder, som prøver at gå dén vej, bryder sammen og går ned med depression og angst. Livet som fraskilt kvinde er ikke nemt i muslimske miljøer. Forvent i hvert fald ingen forståelse, fællesskab og søstersolidaritet. Forvent i stedet sladder som stempler kvinden og nedbryder hendes selvværd - både som selvstændig kvinde og mor. For en fraskilt muslimsk kvinde er det ofte nødvendigt at flytte væk fra bestemte miljøer for at kunne etablere et nyt liv efter en skilsmisse. Jeg er som udgangspunkt stor fortaler for rettighedskampagner, der skal oplyse etniske minoritetskvinder om, hvordan rettighederne er i Danmark kontra de lande de kommer fra. Det er bare ikke altid nok. Skal de muslimske kvinder frigøres fra mændenes og imamernes kontrol, er vi nødt til at bygge dem op helt fra grunden. Det vil sige, at vi skal møde dem med forventninger om, at de deltager aktivt i samfundet. De skal ud fra hjemmet og ud i samfundet. Det vil styrke deres frigørelse og i særdeleshed være en kæmpe styrke for dem, der træffer den beslutning, at de klarer sig bedst helt uden manden.

Annonce