Annonce
Sport

Gennembrud for fynsk badminton-es

OBK's 16-årige talent Victor Axelsen nåede i weekenden helt til finalen ved en seniorturnering i Sverige. Undervejs slog han flere seedede spillere ud - blandt andre Kasper Ibsen, der ligger nummer seks på den danske rangliste, og franske Matthieu Lo Ying Ping, der er nummer 43 på verdensranglisten.

Netop kåret som Årets fund rejste OBK's 16-årige supertalent, Victor Axelsen, til Sverige for at hente dyrebar rutine i en højt profileret EBU-turnering i seniorregi. Men Axelsen hentede meget mere end rutine med hjem til Odense.

Badminton: Helt som vanligt gik han uimponeret til opgaven og vandt sine tre runder i kvalifikationsturneringen og kom dermed med i hovedturneringen. Her fortsatte han de fine takter og eliminerede en 8-seedet svensker i første runde.

Senere i kvartfinalen stod han over for franske Matthieu Lo Ying Ping, der med en rangering som nr. 43 i verden burde være en logisk endestation for den fynske komet.

Men Axelsen tørrede gulvet med franskmanden og sendte ham sydover med 15 og 9 point i bagagen. Og nu var fynboen pludselig det helt store samtaleemne i den internationale badmintonverden. På direkte tv fra transmissionen fra Malaysia, hvor Peter Gade og co. tjente til føden, kommenterede TV2's ekspert, den tidligere verdensmester Steen Skovgaard, således OBK-spillerens indsats i det svenske og spåede ham som en af fremtidens store spillere.

Om fynboen hørte det vides ikke, men i hvert fald gjorde han kort proces med landsmanden Kasper Ibsen, der er placeret som nr. 6 på den nationale seniorrangliste. To gange 21/14 og så var finalepladsen en kendsgerning.

Her mødte han dog overmagten i indonesiske Indra Bagus Ade Chandra, der med erfaringer fra adskillige optrædener i superserier var for stor en mundfuld.

15/21, 12/21 lød cifrene, men det var en tilfreds OBK-spiller, der blev fanget på mobilen umiddelbart efter finalen:

- Jeg kan ikke tillade mig at være utilfreds. Det her havde jeg slet ikke drømt om, inden jeg tog afsted. Han var bare bedre end mig i dag, men egentlig ikke bedre end de andre, som jeg har slået i turneringen. Men mon ikke jeg rykker noget frem på seniorranglisten, hvor jeg lige nu er nr. 40, lød vurderingen fra den unge fynbo, der kan supplere sin børneopsparing med præmien på 700 dollars. (bendix)

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce