Annonce
Faaborg-Midtfyn

Gennembrud for Aastrups møllevenner: Penge på vej til egnens vartegn

Sådan har Aastrup Mølle taget sig ud, siden vingerne knækkede af i en storm i 2015, og alle kan se, at der ligesom mangler noget. Men nu er der måske håb om, at der igen kan komme vinger på egnens vartegn. Privatfoto

Aastrup: Det kan godt være, at 25.000 kroner ikke batter så meget, når man står og skal bruge 1,3 millioner kroner til at få sat nye vinger på Aastrup Mølle.

Men de 25.000 kroner, som Faaborg-Midtfyn Kommune nu har bevilget til formålet, kan alligevel vise sig at være afgørende for de brave møllefolk, der arbejder for at få nye vinger på egnens vartegn.

- Det er lige præcis det, vi har ventet på i lang tid. Det, at kommunen giver tilskud, er en blåstempling af projektet. Eftersom møllen er privatejet, er det et vigtigt signal om, at møllen er af offentlig interesse, og det er afgørende i forhold til at søge fonde, siger Niels Krogh, formand for Støtteforeningen til Aastrup Mølle.

Så nu går foreningen for alvor i gang med at søge fonde. Møllefolkene er dog allerede i gang, og lige nu venter de med spænding på en fondsansøgning til Energi Fyns Almene Fond, hvor de forventer at få besked i slutningen af marts.

Annonce

820 medlemmer

Støtteforeningen til Aastrup Mølle er i øvrigt foreningens nye navn, som blev vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling. Det gamle navn var "Vinger på Aastrup Mølle".

- Med det nye navn vil vi gerne vise, at vi fortsat vil eksistere som forening, også efter møllen har fået vinger på igen. For der vil jo fortsat være brug for at arbejde med møllen i forhold til vedligeholdelse og den slags, siger Niels Krogh.

At der er en stor folkelig opbakning i området, siger foreningens medlemstal alt om: Den er nu oppe på 820 medlemmer.

Medlemskontingent for private koster beskedne 25 kroner, mens foreninger og virksomheder betaler 100 kroner.

Pengene fra medlemskontingenter sammen med de 100.000 kroner, mølleejerne selv skyder i projektet, gør, at støtteforeningen ikke er helt på bar bund økonomisk. Men der er lang vej op til de 1,3 millioner kroner, nye vinger vil koste. Så det bliver afgørende at få fat i fondsmidler.

Bestyrelsen for Støtteforeningen til Aastrup Mølle består af Niels Krogh (formand), Svend Erik Linnebjerg, Lena Pedersen, Villy Anneberg og Sigrid Larsen.

Aastrup Mølles vinger er to gange knækket af i stormen. Senest i 2015, og siden har møllen stået uden vinger.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce