Annonce
Faaborg-Midtfyn

Gennembrud for Aastrups møllevenner: Penge på vej til egnens vartegn

Sådan har Aastrup Mølle taget sig ud, siden vingerne knækkede af i en storm i 2015, og alle kan se, at der ligesom mangler noget. Men nu er der måske håb om, at der igen kan komme vinger på egnens vartegn. Privatfoto

Aastrup: Det kan godt være, at 25.000 kroner ikke batter så meget, når man står og skal bruge 1,3 millioner kroner til at få sat nye vinger på Aastrup Mølle.

Men de 25.000 kroner, som Faaborg-Midtfyn Kommune nu har bevilget til formålet, kan alligevel vise sig at være afgørende for de brave møllefolk, der arbejder for at få nye vinger på egnens vartegn.

- Det er lige præcis det, vi har ventet på i lang tid. Det, at kommunen giver tilskud, er en blåstempling af projektet. Eftersom møllen er privatejet, er det et vigtigt signal om, at møllen er af offentlig interesse, og det er afgørende i forhold til at søge fonde, siger Niels Krogh, formand for Støtteforeningen til Aastrup Mølle.

Så nu går foreningen for alvor i gang med at søge fonde. Møllefolkene er dog allerede i gang, og lige nu venter de med spænding på en fondsansøgning til Energi Fyns Almene Fond, hvor de forventer at få besked i slutningen af marts.

Annonce

820 medlemmer

Støtteforeningen til Aastrup Mølle er i øvrigt foreningens nye navn, som blev vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling. Det gamle navn var "Vinger på Aastrup Mølle".

- Med det nye navn vil vi gerne vise, at vi fortsat vil eksistere som forening, også efter møllen har fået vinger på igen. For der vil jo fortsat være brug for at arbejde med møllen i forhold til vedligeholdelse og den slags, siger Niels Krogh.

At der er en stor folkelig opbakning i området, siger foreningens medlemstal alt om: Den er nu oppe på 820 medlemmer.

Medlemskontingent for private koster beskedne 25 kroner, mens foreninger og virksomheder betaler 100 kroner.

Pengene fra medlemskontingenter sammen med de 100.000 kroner, mølleejerne selv skyder i projektet, gør, at støtteforeningen ikke er helt på bar bund økonomisk. Men der er lang vej op til de 1,3 millioner kroner, nye vinger vil koste. Så det bliver afgørende at få fat i fondsmidler.

Bestyrelsen for Støtteforeningen til Aastrup Mølle består af Niels Krogh (formand), Svend Erik Linnebjerg, Lena Pedersen, Villy Anneberg og Sigrid Larsen.

Aastrup Mølles vinger er to gange knækket af i stormen. Senest i 2015, og siden har møllen stået uden vinger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce