Annonce
Odense

Gennembrud: Første ladning cannabis på vej fra Odense til Tyskland

Erhvervsmanden Mads Pedersen har som målsætning, at Aurora Nordic skal blive Europas største producent af medicinsk cannabis. Nu er den første ladning på vej til tyske apoteker, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Aurora Nordic indleder nu leverancerne af medicinsk cannabis til det tyske marked, oplyser selskabet. Direktør Mads Pedersen kalder det "en stor begivenhed".

Odense: Det har kostet en formue og krævet stor tålmodighed at blive den første danske producent til at opnå tilladelse til at sælge og ikke mindst eksportere medicinsk cannabis.


Vi er selvfølgelig stolte af, at det er lykkedes, og vi er stolte af, at vi er de første, der får solgt noget til eksport.

Mads Pedersen, direktør i Aurora Nordic


Annonce

Men nu begynder eksporteventyret for Aurora Nordic endelig at tage form, og den første ladning medicinsk cannabis er nu på vej fra Odense til det tyske marked, oplyser selskabet.

- Det er rigtig, rigtig stort, siger Mads Pedersen, som driver Aurora Nordic i samarbejde med canadiske Aurora, der er verdens næststørste producent af medicinsk cannabis.

Har kæmpet i tre år

Den fynske erhvervsmand, der førhen mest var kendt for sit tomatgartneri, tilbyder cannabis som tørrede blomster såvel som cannabisolie til patienter i Danmark og Europa, hvor navnligt det tyske marked er stort og attraktivt.

I første om gang er det et læs tørrede blomster, som er på vej mod Tyskland, hvor det skal sælges fra tyske apoteker.

Hvad er Aurora Nordic?

Aurora Nordic er et joint venture mellem Gartneriet Alfred Pedersen & Søn og canadiske Aurora Cannabis Inc.

Aurora er verdens næststørste producent af medicinsk cannabis.

Ambitionen med Aurora Nordic er at blive Europas største producent.

- Det har vi kæmpet for i næsten tre år, så det er en stor begivenhed for os. Vi er selvfølgelig stolte af, at det er lykkedes, og vi er stolte af, at vi er de første, der får solgt noget til eksport, siger Mads Pedersen og tilføjer, at det skal fejres.

- Selv om der ikke er stor mulighed for at fejre noget i øjeblikket (på grund af corona-situationen, red.)

Annonce

Mere på vej i næste uge

Første læs er dog kun begyndelsen. Allerede i næste uge ryger mere afsted.

- Det er planlagt sådan, at vi kommer til at levere mere og mere for hver uge, der går. Hele den portefølje, som tidligere er blevet sendt fra Canada, skal nu lægges over til os. Og vi regner med, at vi også skal til at sende olie afsted, når vi kommer lige på den anden side af nytår, siger Mads Pedersen.

Cannabisolien er den del af produktionen, der vurderes at være størst forretningspotentiale i. Og at Aurora Nordic nu er nået til det punkt, hvor der begynder at rulle lastbiler afsted til eksport med begge type produkter, betegner Mads Pedersen som en stor bedrift.

- Der er ingen tvivl om omfanget af investeringerne og kompleksiteten ved at sætte sådan en forretning op er meget større, end nogen havde forventet, tror jeg. Derfor er der rigtig mange andre, som ikke er kommet i mål, og der er også nogen, som undervejs har givet op, fordi der virkelig skal en solid pengetank og stor tålmodighed til for at nå hele vejen, siger han.

Den øverste chef for Aurora Europa, Dr. Axel Gille, kalder det en "milepæl", at det første læs nu er på vej fra Odense til Tyskland.

"Vi er meget stolte over, at vi kan forsyne patienter med medicinsk cannabis af høj kvalitet, leveret direkte fra Auroras største drivhus på europæisk jord", lyder det i pressemeddelelsen fra virksomheden.

Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Nyborg

Har lige åbnet med take away: Nu ryger skiltet i Facaderådet

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce