Annonce
Debat

Gennem Europa på første klasse

Rejser: Jeg er trofast læser af avisens rejsesektion. Jeg glæder mig faktisk til hver uge at kunne åbne ”Rejser” og er altid spændt på, hvilke destinationer anbefales og beskrives.

Desværre er der en kedelig tendens til, at rejserne (til dels) er sponsoreret af selve rejsearrangørerne eller af andre medspillere i rejsebranchen, f.eks. officielle turistbureauer. Artiklerne har derfor af og til en lille strejf af ”husk nu, at det er x-rejser, der arrangerer denne spændende tur, som jeg lige har beskrevet”.

Hvor befriende var det derfor at læse Ole Kølsters artikel ”Gennem Europa på 1. klasse med plads til oplevelser”. Her skildres rejseoplevelser i særklasse, ikke mindst de, der er lidt ved siden af den danske (europæiske) mainstream af must-see-oplevelser.

Tak til journalisten for at fokusere på rejser med tog, som ikke altid står højt på en rejsejournalists prioriteringsliste. Jeg husker f.eks., at der for nogle uger siden var en artikel, der handlede om byen Cadiz i Andalusien. Da man ikke kan flyve direkte til Cadiz fra Danmark, anbefalede journalisten at flyve til Málaga og tage en lejebil for at komme fra Málaga til Cadiz.

Har man brug for en bil, når man er turist i Cadiz? Nej.

Hvordan kommer man så fra Málaga til Sevilla, hvis ikke i bil eller med fly? Selvfølgelig i tog via Sevilla – ikke dyrt, masser af oplevelser både udenfor og indenfor kupéen og med mulighed for at skåle på det andalusiske landskab uden at skulle ende i en politikontrol på motorvejen.

Derfor: Jeg ønsker mig flere artikler, hvor togrejser i det mindste indgår som en mulighed. Og gerne skrevet af Ole Kølster.

Annonce
Michael Longerich
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Annonce