Annonce
Erhverv

Genmabs formand stopper efter syv år - amerikaner tager over

Biotekselskabet Genmab skal have ny formand, da Mats Pettersson træder tilbage efter syv år på posten.

Det danske biotekselskab Genmab skifter bestyrelsesformand.

Annonce

Mats Pettersson, der har været formand siden 2013, stopper ved den næste generalforsamling.

Den 74-årige svensker står til at blive afløst af amerikaneren Deirdre P. Connelly, der har været i bestyrelsen siden 2017. Det oplyser Genmab i en meddelelse.

Den 59-årige amerikaner har mere end 30 års erfaringer fra ledende roller og bestyrelsesposter i erhvervslivet.

Hun har blandt andet været direktør for den amerikanske del af medicinalgiganten GlaxoSmithKline.

Deirdre P. Connelly står til at blive den kun anden kvinde, der er bestyrelsesformand for et selskab i det danske C25-aktieindeks.

I 2018 blev ingredienskoncernen Chr. Hansen det første selskab med en kvinde for bordenden, da franske Dominique Reiniche blev udpeget som bestyrelsesformand.

Genmab arbejder med udvikling af kræftmedicin, og sidste år nåede selskabet en stor milepæl, da omsætningen for første gang krydsede fem milliarder kroner.

Selskabets største sællert er midlet Darzalex. Det bruges til behandlingen af knoglemarvskræft.

Deirdre P. Connelly skal formelt vælges på Genmabs generalforsamling 26. marts. Det er normalt en ren formalitet, da aktionærerne plejer at følge den indstilling, som bestyrelsen kommer med.

Genmab blev stiftet i 1999 i København, men selskabet fik først sit store gennembrud, da Darzalex blev godkendt til behandling i 2015.

Selskabet har hovedsæde i København, og har også afdelinger i Holland og USA. Der er omkring 500 ansatte.

Genmab har en markedsværdi på den gode side af 100 milliarder kroner.

/ritzau/

Link til meddelelse fra Genmab
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce