Annonce
112

Genkendt på overvågningsbilleder: Politiet sigter 45-årig mand for Dalum-brande

En 45-årig mand fra Hjallese er sigtet for at have stiftet tre branden i området omkring Dalum Landbrugsskole. Foto: Local Eyes
En 45-årig mand fra Hjallese er blev anholdt og sigtet for tre brande i området omkring Dalum Landbrugsskole. Flere genkendte manden ud fra de offentliggjorte overvågningsbilleder.

Overvågningsvideoer er ind imellem af så ringe kvalitet, at de er stort set ubrugelige i forbindelse med politiets efterforskning af kriminalitet.

I sagen om tre brandstiftelser i området omkring Dalum Landsbrugsskole har overvågningsvideoerne fra skolen dog været den helt afgørende brik i efterforskningen, som har ført til, at Fyns Politi har kunnet anholde og sigte en 45-årig mand fra Hjallese for brandene.

Det fortæller Jack Liedecke fra Fyns Politi.

- Det var nogle gode billeder fra skolen, så vi fik hurtigt flere tip, der gik på samme mand. Han er derfor blevet anholdt og sigtet for at have startet brandene, siger Jack Liedecke. Brandvæsenet blev først kaldt ud til en brand ved Dalum Landbrugsskole klokken 00.28 natten til lørdag den 26. oktober, hvor der var sat ild til et træskur tæt ved skolen. Kort efter måtte brandvæsenet desuden rykke til det nærtliggende boligområde Hvedemarken, hvor to containere var sat i brand.

Annonce
I sagen om tre brandstiftelser i området omkring Dalum Landsbrugsskole har overvågningsvideoerne fra skolen været den helt afgørende brik i efterforskningen. Foto: Local Eyes

Løsladt efter afhøring

Overvågningsbillederne viste en mand i arbejdstøj, der gik rundt i området, kort før brandene blev startet. Her kunne man blandt andet se manden rykke i en dør. Billederne viser dog ikke selve stiftelsen af brandene.

Alle tre brande er den 45-årige mand nu blevet sigtet for at have startet. Efter en juridisk vurdering hos anklagemyndigheden er han dog blevet løsladt igen, da man ikke vurderede, at der var belæg for en varetægtsfængsling.

Jack Liedecke vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvad den 45-årige mand har forklaret i forbindelse med afhøringen eller om han har erkendt eller nægtet at stå bag brandene.

- Vi mangler stadig at afhøre nogle vidner, så jeg kan ikke kommentere, hvad han har forklaret, siger Jack Liedecke.

Branden ved Dalum Landbrugsskole vakte ikke mindst bekymring hos skolens forstander, Jens Munk Kruse, som i forbindelse med den første omtale af brandene fortalte, at skolen fungerer som kostskole, hvor en del af eleverne overnatter på skolen.

- Hvis brandene er påsatte, er det selvfølgeligt helt forfærdeligt. Den tanke har jeg det absolut ikke godt med, lød det fra forstanderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce