Annonce
112

Genkendt på overvågningsbilleder: Politiet sigter 45-årig mand for Dalum-brande

En 45-årig mand fra Hjallese er sigtet for at have stiftet tre branden i området omkring Dalum Landbrugsskole. Foto: Local Eyes
En 45-årig mand fra Hjallese er blev anholdt og sigtet for tre brande i området omkring Dalum Landbrugsskole. Flere genkendte manden ud fra de offentliggjorte overvågningsbilleder.

Overvågningsvideoer er ind imellem af så ringe kvalitet, at de er stort set ubrugelige i forbindelse med politiets efterforskning af kriminalitet.

I sagen om tre brandstiftelser i området omkring Dalum Landsbrugsskole har overvågningsvideoerne fra skolen dog været den helt afgørende brik i efterforskningen, som har ført til, at Fyns Politi har kunnet anholde og sigte en 45-årig mand fra Hjallese for brandene.

Det fortæller Jack Liedecke fra Fyns Politi.

- Det var nogle gode billeder fra skolen, så vi fik hurtigt flere tip, der gik på samme mand. Han er derfor blevet anholdt og sigtet for at have startet brandene, siger Jack Liedecke. Brandvæsenet blev først kaldt ud til en brand ved Dalum Landbrugsskole klokken 00.28 natten til lørdag den 26. oktober, hvor der var sat ild til et træskur tæt ved skolen. Kort efter måtte brandvæsenet desuden rykke til det nærtliggende boligområde Hvedemarken, hvor to containere var sat i brand.

Annonce
I sagen om tre brandstiftelser i området omkring Dalum Landsbrugsskole har overvågningsvideoerne fra skolen været den helt afgørende brik i efterforskningen. Foto: Local Eyes

Løsladt efter afhøring

Overvågningsbillederne viste en mand i arbejdstøj, der gik rundt i området, kort før brandene blev startet. Her kunne man blandt andet se manden rykke i en dør. Billederne viser dog ikke selve stiftelsen af brandene.

Alle tre brande er den 45-årige mand nu blevet sigtet for at have startet. Efter en juridisk vurdering hos anklagemyndigheden er han dog blevet løsladt igen, da man ikke vurderede, at der var belæg for en varetægtsfængsling.

Jack Liedecke vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvad den 45-årige mand har forklaret i forbindelse med afhøringen eller om han har erkendt eller nægtet at stå bag brandene.

- Vi mangler stadig at afhøre nogle vidner, så jeg kan ikke kommentere, hvad han har forklaret, siger Jack Liedecke.

Branden ved Dalum Landbrugsskole vakte ikke mindst bekymring hos skolens forstander, Jens Munk Kruse, som i forbindelse med den første omtale af brandene fortalte, at skolen fungerer som kostskole, hvor en del af eleverne overnatter på skolen.

- Hvis brandene er påsatte, er det selvfølgeligt helt forfærdeligt. Den tanke har jeg det absolut ikke godt med, lød det fra forstanderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Annonce