Annonce
Fyn

Generelt flotte tal: Fynske fødevarevirksomheder vælter sig i storsmilende elite-smileyer

Jylland har den største andel af fødevarevirksomheder med elite-smileyer, men Fyn er ikke langt efter. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Mere end halvdelen af fødevarevirksomhederne på Fyn og øerne har fået fire glade smileyer i træk og kan dermed smykke sig med en elite-smiley. Indehaveren af Sushirestauranten Umashi i Odense, Andy Hu, fik sin elite-smiley har fra november sidste år haft eliteskiltet sat op i døren.

Selvom enkelte fødevarevirksomheder indimellem får kritik, bøder og sure smileyer fra Fødevarestyrelsen, er det generelle billede af den danske fødevarebranche et helt andet.

Når virksomhederne har fået fire glade smileyer i træk, får de samtidig en såkaldt elite-smiley, som signalerer, at der her er tale om steder, som virkelig har styr på deres ting. Og den blåstempling er der rigtig mange, der får.

Det viser Fyens Stiftstidendes analyse af data fra Fødevarestyrelsens smileyordning pr. 21. marts 2019.

I dag er der således hele 27.636 virksomheder i Danmark, der har ret til at sætte eliteskiltet op. Det svarer til 51 procent af de 54.046 virksomheder, som har muligheden for at få elite-smileyen.

Og på Fyn ser tallene faktisk endnu bedre ud. Her har hele 53 procent af de 4444 fødevarevirksomheder fået den storsmilende elite-smiley fra Fødevarestyrelsen.

I forhold til andre landsdele bliver Fyn dermed kun overgået af Jylland, hvor 57 procent af fødevarevirksomhederne har en elite-smiley.

Annonce

Elite-smileyer betyder noget

At elite-smileyen rent faktisk betyder mere end værdien af det firkantede klistermærke fra Fødevarestyrelsen, ses blandt andet på de sociale medier.

Et af de seneste eksempler finder man hos den odenseanske sushirestaurant Umashi, der lagde et opslag op på Instagram, da de fik elite-smileyen i november sidste år.

”Vi kan med god samvittighed sige, at vi går op i kvalitet. I går havde vi besøg af Fødevarestyrelsen, som var enige med os”, skrev indehaveren Andy Hu til et billede af den fejlfrie kontrolrapport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce