Annonce
Odense

Generator skal debutere med stil

Julian Leker har fået gode tip i forhold til navne, men har i store træk booket musikprogrammet på Generator. Foto: Simon Staun

Når Odenses nye studiestartsfest Generator afholdes for første gang 6. til 8. september, bliver det med et musikprogram, som gerne skulle cementere de lokale kræfters netværk og ambitioner.

Julian Leker har som booker for den nye studiestartsfestival Generator skruet torsdagens og lørdagens musikprogram sammen, mens fredagens gadefest er skabt af lokale ildsjæle. Den odenseanske diskoteks- og burgerrestaurantejer samt koncert- og festivalarrangør kan ikke skjule sin begejstring over det første års program.

- Selv om der stadig er et par huller, er det foreløbige arrangement allerede bedre end det samlede program til nogle af de festivaler, jeg tidligere har booket til, siger Julian Leker, der erkender, at han både som booker og odenseaner er yderst farvet.

Det er ingen hemmelighed, at han i flere år har drømt om, at lokale kræfter kunne stå for studiestartsfestivalen i stedet for at være konsulent for det københavnske firma, som stod bag den tidligere studiestartsfest Karrusel.

- Især de seneste to år har jeg været frustreret over, at vi ikke kunne arrangere vores egen studiestartsfestival. I stedet for at hyre et københavnsk firma er jeg glad for, at vi får chancen for at bevise, at lokale kræfter kan løse opgaven fremfor at købe sig til hjælp udefra. Årets program viser, at vi har kontakterne og know how'et inden for genren, siger Julian Leker.

Ud over et optimeret musikprogram, er det svært for ham på forhånd at pege på markante forskelle på Karrusel og Generator. Men Julian Leker håber, at gæsterne undervejs kan mærke, at arrangementet i højere grad er båret af lokale kræfter.

- Der er markant flere lokale kræfter, der støtter op om fredagens gadefester. Vi kalder dem co-creators, og vi har oplevet en utrolig positiv opbakning fra de områder, vi skal holde gadefesterne. Det er vigtigt, at Generator lader mottoet: "Together we celebrate, together we generate" gennemsyre alt, vi gør. Jeg tror også, vores kærlighed til Odense kommer til at skinne tydeligere igennem, fordi vi bor og arbejder i byen til daglig, siger Julian Leker.

Annonce

- Benal har vist sig at være ét af de navne, som har hittet allermest på sommerens festivaler. Duoen har taget både Heartland og Roskilde med storm, så det er et fedt navn at kunne præsentere. Et regulært scoop. Det rammer plet i forhold til målgruppen, og vi har da også kunne spore stor interesse på de sociale medier for især Benal.

Julian Leker, booker til Generator
Til daglig driver Julian Leker diskotetet Slagteriet og burgerrestauranten Molotov sammen med sin kompagnon Jonas Bäckström. Foto: Simon Staun

Benal er et scoop

På sin computer scroller han igennem det foreløbige program. Der er tydeligt, at den første Generator-festival er proppet med dj's.

- For det første er der mange dj's i mit netværk. Derfor har det været oplagt at kontakte mange af dem. For det andet har arrangørgruppen konkluderet, at vores målgruppe er de 18-30-årige, og de sværmer bare for den type musik, når der skal være fest, siger Julian Leker.

Der er dog plads til andet end elektronisk musik. Hiphop-duoen Benal var blandt de første navne, Julian Leker bookede. Den beslutning har han ikke fortrudt.

- Benal har vist sig at være ét af de navne, som har hittet allermest på sommerens festivaler. Duoen har taget både Heartland og Roskilde med storm, så det er et fedt navn at kunne præsentere. Et regulært scoop. Det rammer plet i forhold til målgruppen, og vi har da også kunne spore stor interesse på de sociale medier for især Benal, siger Julian Leker.

Et andet stort fjer i booker-hatten er dj'en Morten, som tidligere optrådte under sit fulde navn Morten Breum. Han og Julian Leker har arbejdet tæt sammen i flere år, og på årets Tinderbox stod Julian Leker for den visuelle del af showet.

- Morten viste på Tinderbox, at han er landets største dj for tiden. Han lukkede Blå Scene torsdag aften foran 20.000 tilskuere, så det siger sig selv, at han er et flot navn for en helt ny festival, konstaterer Julian Leker.

Han lægger ikke skjul på, at Tinderbox-samarbejdet har gødet jorden for Mortens optræden på Generator.

- Gode forbindelser betyder ufatteligt meget i denne branche. Men det hænger retfærdigvis også sammen med, at Morten optræder til Aarhus Festuge samme aften og derfor havde mulighed for at optræde i Odense inden. Morten passer perfekt som hovednavn på den første omgang Generator, men det er da ambitionen, at vi præsenterer et stort internationalt navn næste år eller året efter, siger Julian Leker.

Julian Leker har fået gode tip i forhold til navne, men har i store træk booket musikprogrammet på Generator. Foto: Simon Staun

Muligt samarbejde med Magicbox

Torsdagens opstartsfest foregår i området omkring Studenterhuset, mens fredagens gratis Block Party er centreret omkring Store Gråbrødrestræde, Jernbanegade, Asylgade, Slotsgade og parkeringshuset bag Grand Hotel. Lørdagens fest foregår på slagterigrunden, hvor Julian Leker tidligere har været med til at arrangere både Karrusel og Warehouse Festival.

- På slagterigrunden kommer der i alt fire scener med hver sin genre. Der kommer EDM, urban, nordic wave og house. På en måde bliver det en miniudgave af Magicbox på Tinderbox, siger Julian Leker.

Han understreger, at lørdagsfesten ikke har ambitioner om at konkurrere mod Magicbox. Snarere tværtimod.

- Om ikke så længe skal jeg til Amsterdam Dance Event, hvor de fleste elektroniske festivaler booker deres navne. I stedet for at slås om de samme navne, har jeg en forhåbning om, at vi kan rådgive og hjælpe hinanden. Måske endda booke navne i fællesskab. Jeg har holdt flere møder med folkene bag Magicbox, og jeg tror, vi kan bruge hinanden i stedet for konkurrere, siger Julian Leker.

Han understreger, at han altid har høje forventninger, når han kaster sig ud i nye projekter. Således også for Generator.

- Mit mål er, at Generator skal være Danmarks største studiestartsfestival. Forbilledet er den norske festival Landstreff i Stavanger, hvor der kommer studenter fra hele landet. De præsenterede blandt andet Martin Garrix, Macklemore og Axwell & Ingrosso i år og har i store træk samme musikprofil som Generator, siger Julian Leker.

Bag Generator står foreningen We Celebrate Odense, som består af Musikhuset Posten, Studenterhus Odense, Ungdomshuset, Warehousefestival. Generator er støttet af Odense Kommune og Albani.

Julian Leker har fået gode tip i forhold til navne, men har i store træk booket musikprogrammet på Generator. Foto: Simon Staun
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce