Annonce
Musik

Generator bliver taget til et nyt niveau: Se det fulde lineup for årets største gadefest

Toomanylefthands vender tilbage til dette års Generator. Sidste år spillede han også for nyklækkede og gamle studerende. Foto: Stærke Foto
Dj Martin Jensen, Topgunn og Noah Carter er dette års hovednavne på Generator. Til september skyder de, sammen med en lang række af andre kunstnere, det nye studieår i gang.

Musik: Tung rap, syret elektronik og velkendte tophits. Når dette års Generator sættes i gang 5. til 7. september i Odense, er der meget at se frem til.

Studiestartsfestivalen har netop offentliggjort det fulde lineup, som er spækket med kunstnere af både lokal, national og international kaliber.

Verdenskendte Dj Martin Jensen, som væltede dette års Tinderbox og fyldte pladsen foran Magicboxscenen til bristepunktet, er festivalens helt store hovednavn.

Med hits som "All I wanna do" og "Solo Dance" er han også den kunstner, festivalleder Tine Nyland Østergaard ser mest frem til.

- Han har tag på det mainstreame, og det, der gør folk glade og sætter dem i godt humør. Man kan synge med, og det er genkendeligt, siger hun.

"Kongens Have"-rapperen Topgunn indtager scenen, og ligeså gør Nørrebrorapperen Noah Carter, der har fået spilletid både i ind- og udlandet.

- Når vi udvælger kunstnere, ser vi meget på, hvad der rører sig i befolkningen lige nu. Noah Carter henvender sig for eksempel meget til de kvindelige gæster, siger hun.

Annonce

Årets lineup

Martin Jensen, Topgunn, Emil Stabil, Faustix, Toomanylefthands, Lord Siva, Just Kiddin (UK), Fouli, Jamaika, Toko, Zookeepers, Icekiid, Lilly Palmer (CH), Farveblind, Katia Nathalie, Andrea Martini, Anek, Statisk, Fraads, Nonsens, Vkation, Monti, Pace + Lead, El Maximus, Dj Bluni, Ambassaden, Refeld, Panduro, Thoby, Harske Hubbi, Buster Hoff + Saikou, Timur, Marcus Gordon, Forbidden Beatz, Ruby Port, Passengers Only og Fennec on Fire.

Plads til lokale kunstnere

Der er også plads til lokale kunstnere på årets lineup. Lokale Statisk, der røg videre i finalen i DR's talentkonkurrence Karrierekanonen og spillede på Smukfest i år, indtager også scenen med dét, Karrierekanonen kalder "Glad-i-låget og naivt popmusik".

Det er dog ikke kun danske kunstnere, der finder vej til Odense i september. Just Kiddin' er en dj-duo, der spiller på forskellige venues i hele verden, vil sætte en fest i gang.

Festivallederen er meget stolt af det nyt lineup.

- Vi forventer, at det bliver taget yderst positivt imod. Vi er her for at blive større og udvikle os, og lineuppet i år er et skridt op fra sidste år, siger Tine Nyland Østergaard.

Om fredagen er der lagt op til regulær gadefest, hvor musikken er helt gratis. Her kommer der knap så kendte kunstnere, men festivallederen garanterer, at det bliver en fest.

Alle kan købe armbånd til torsdag og lørdag, såfremt man er over 18. Torsdag kommer til at foregå i Farvergården og på Amfipladsen og lørdag på Klingenberg med indgang fra Flakhaven. Fredagens fest bliver på scener på og omkring Sankt Anne Plads.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce