Annonce
Kerteminde

Generationsskifte på vej på Fyns Hoved: Marie håber at overtage sine forældres campingplads

Marie Okholm Møller har selv fået en campingvogn på Fyns Hoved Camping, så hun ikke har så langt på arbejde, hvor hun arbejder side om side med sin far, Lars O. Hansen og sin mor, Lise Nielsen. Foto: Mette Louise Fasdal
Lise Nielsen og Lars O. Hansen har i over 25 år drevet campingpladsen på Fyns Hoved, som de overtog efter hendes forældre. Nu drømmer parret om, at deres datter Marie Okholm Møller og hendes mand overtager pladsen i nær fremtid.

Fyns Hoved: Med sin smukke og storslåede natur er Fyns Hoved et yndet udflugtsmål for mange naturelskere, lystfiskere og fugleinteresserede.

Det er et sted, som folk drager til for at finde ro, kigge på en blå himmel eller høre på bølgeskvulp.

Og Lise Nielsen og Lars 0. Hansens campingplads på Fyns Hoved er for mange mennesker der, hvor folk slår sig ned. Nogle kommer for at slappe af med familien, mens andre bruger campingpladsen som base for at kunne gå på opdagelse i området.

I over 25 år har Lise Nielsen og Lars 0. Hansen, der til daglig faktisk kun går under navnet Lulu, været værter på pladsen.

De overtog campingpladsen efter Lise Nielsens forældre, Anders og Betty Nielsen, som havde pladsen i 30 år inden generationsskiftet.

Nu drømmer campingparret om et nyt generationsskifte, og deres 31-årige datter Marie Okholm Møller, som selv er vokset op på campingpladsen, ser det samme drømmescenarie.

Hun og hendes mand Morten vil gerne overtage campingpladsen. Nu krydser de fingre for, at banken også vil sige god for, at det kan lykkes.

Annonce

60 år i år

- Lulu og jeg er nok ved at være lidt trætte. Vi kunne godt tænke os at tage mere på ferie og prøve at holde weekend, fortæller Lise Nielsen, der lige er fyldt 60 år, mens hendes mand fylder 60 den 14. juni.

Fødselsdagen vil blive markeret med åbent hus på campingpladsen, og samtidigt vil parret også få fejret deres 25 års jubilæum, som de har glemt at fejre.

- Jeg står glad op og passer campingpladsen, men jeg kan godt mærke, at der ikke er den samme energi mere, forklarer hun.

Marie Okholm Møller, der selv arbejder på campingpladsen, synes også, at hendes forældre skal ud og nyde at have lidt mere luft under vingerne.

- Det er da nu, at de skal gøre det, siger hun og smiler kærligt til sin mor.

Hun ved, at forældrene ikke slipper campingpladsen, selv om det på papiret ikke længere er dem, der driver den. De får bare mulighed for at vælge pladsen til, når de har lyst.

- Vores svigersøn er også klar. Han er VVS'er - og her er mange rør og toiletter, så det er jo heller ikke så dårligt, ler Lise Nielsen bag skranken i receptionen på campingpladsen, hvor der her i påsken er godt fyldt op.

Lise Nielsen føler, at hun har to familier - den, hun selv har produceret, og den, der er på pladsen med de mange familier og par, som vender tilbage år efter år, fordi campingpladsen på Fyns Hoved er blevet deres fristed.

Hun slipper dem ikke, for der er så mange gode historier og oplevelser med dem.

I vindueskarmen i receptionen ligger fossiler, som en tysk gæst år efter år finder til hende, og i græsplænen på pladsen vokser en plante, som en turist fandt en dag - Mos-Korsarve hedder den. Den vokser efter signende kun der på hendes og Lulus campingplads, og den skulle være kommet med til pladsen, fordi den har hængt fast på en bilhjul fra udlandet. Nu er den mange steder på campingpladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce