Annonce
Sydfyn

Generalforsamling: Forslag om at lukke Fyns Amts Avis afgjort ved håndsoprækning

De fremmødte aktionærer stemte alle nej til det opsigtsvækkende forslag, Peter Rasmussen havde stillet til generalforsamlingen om at tage udgiverretten fra Fyns Amts Avis og etablere en ny avis i stedet. Foto: Katrine Becher Damkjær
Til årets generalforsamling hos A/S Svendborg Avis tog aktionærerne stilling til fremtiden for Fyns Amts Avis. En aktionær havde stillet et forslag om at fjerne avisens udgiverret og skabe en ny avis i stedet. Forslaget nedstemte de fremmødte aktionærer enstemmigt.

Svendborg: Fyns Amts Avis vil fortsat udkomme. Det er resultatet efter generalforsamlingen mandag eftermiddag hos A/S Svendborg Avis, der blandt andet udgiver Fyns Amts Avis.

Her havde aktionær Peter Rasmussen stillet et forslag om at tilbagetrække udgiverretten fra Fyns Amts Avis og i stedet etablere en ny avis på et etisk forsvarligt grundlag. Og det skulle de fremmødte aktionærer stemme ja eller nej til.

Tidligere har Peter Rasmussen klaget til pressenævnet over en række af avisens artikler, der omhandler opsætningen af to vindmøller på Tåsinge, som han er medejer af. Pressenævnet fandt dog ingen grund til at kritisere dækningen fra Fyns Amts Avis.

Efter at aftenens ordstyrer Henning Moritzen havde læst forslaget op, var det forventet, at han ville give ordet videre til personen bag forslaget. Det var dog ikke muligt, da Peter Rasmussen ikke var til stede.

Han havde meldt afbud aftenen før, fortalte dirigent Henning Moritzen fra talerstolen.

- Peter Rasmussen har givet lov til, at jeg læser begrundelsen op, forklarede Henning Moritzen og citerede Peter Rasmussen: "Jeg møder ikke på generalforsamlingen, men forventer, at både mødet og bestyrelsen tager ansvar for, at avisen får et etisk bæredygtigt grundlag at arbejde på af hensyn til erhvervslivet og kommunen. I øjeblikket arbejder jeg i Aarhus for at tjene penge til at dække de udgifter, som avisens artikler har medført."

Annonce
Årets generalforsamling, der traditionen tro blev holdt hos Hotel Svendborg, var også anderledes af en anden grund. Det var nemlig den første generalforsamling med Rikke Bekker som chefredaktør for Fyns Amts Avis. Foto: Katrine Becher Damkjær

Afstemning ved håndsoprækning

Efter kort at have forklaret reglerne for afstemningen, bad Henning Moritzen de fremmødte i salen række en hånd i vejret, hvis de kunne stemme for Peter Rasmussens forslag.

En enkelt kløede sig i panden, men hånden nåede aldrig højere end det. Og dermed stemte ingen ja til forslaget. Efterfølgende blev aktionærerne bedt om at række hånden i vejret, hvis de ønskede at stemme nej til forslaget. Og det fik armene i vejret hos de fremmødte.

Dermed var forslaget nedstemt, og Fyns Amts Avis beholder sin udgiverret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce