Annonce
Indland

Gendannet Tears for Fears skal fyre op under festen på Roskilde

Når Dyreskuepladsen i Roskilde til sommer bliver invaderet af op mod 100.000 feststemte mennesker til Roskilde Festival, skal fransk elektropop og britisk synth-pop være med til at sætte gang i festen.

Roskilde Festival har torsdag annonceret en lang række nye navne til næste års festival.

Når Dyreskuepladsen i Roskilde til sommer bliver invaderet af op mod 100.000 feststemte mennesker til Roskilde Festival, skal fransk elektropop og britisk synth-pop være med til at sætte gang i festen.

Det står klart, efter at Roskilde Festival torsdag har løftet sløret for en række nye navne på plakaten.

Under navnet Christine and the Queens har den 30-årige franske sangerinde Héloïse Letissier skabt international opmærksomhed med sin forførende og nedtonede elektropop.

På hendes roste album "Chris" hører man ifølge arrangørerne ekkoer af Prince, Michael Jackson og Madonna.

Koncerten bliver Christine and the Quens første koncert på Roskilde Festival.

Festivalgæsterne får også lov til at opleve synth-pop-duoen Tears for Fears. Det britiske band er særligt kendt for hits som blandt andet "Shout", "Everybody Wants to Rule the World" og "Sowing the Seeds of Love".

Tears for Fears brød for alvor igennem i 1980'erne og 1990'erne, inden de på et tidspunkt gik i opløsning. I 2005 fandt de dog samme igen.

Torsdag oplyser arrangørerne, at også Jon Hopkins, Jungle, Spiritualized, Converge, Denzel Curry, Flohio, Joey Purp, Karkhana, og Konstrukt vil optræde.

Roskilde Festival finder sted fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli 2019.

Andre navne på festivalen er allerede blevet offentliggjort. Det gælder blandt andet The Cure, Robyn, Travis Scott, Julia Holter, Testament, Tirzah and Parquet Courts.

Billetsalget er begyndt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce