Annonce
Middelfart

Genbrugsstation sløjfer 'småt brændbart' fra mandag: - Det er ikke en løftet pegefinger men ment som hjælp

Affaldsanalyser har vist, at minimum 40 procent af det, der ligger i dagens 'småt brændbart' er genanvendeligt. Foto: Søren Gylling
Genbrugsstationen i Middelfart bliver mandag den første til at droppe 'småt brændbart'. Og der vil være assistance på stedet.

Middelfart: Fra mandag 6. september er det på Middelfart Genbrugsstation slut med at smide rodeposen med forskelligt affald i 'småt brændbart'.

Her er genbrugsstationen nemlig den første i kommunen til at lægge kategorien i graven. Der vil dog være materialer, der endnu ikke er genanvendelsesmuligheder for, og derfor vil der være en container til ’rest efter sortering'. Den nye container er forbeholdt affald, der ikke kan sorteres til genanvendelse. For eksempel brugt tekstil, snavset pap eller fugtskadede materialer.

Affald og Genbrug i Middelfart har valgt at gøre overgangen så gelinde for borgerne som muligt ved at have hjælpen klar på stedet. Det fortæller projektleder Karin Storkholm. Ved containeren vil der stå et sorteringsbord med kasser med piktogrammer, hvor man lige kan dobbelttjekke, om ens affald ikke rent faktisk skal i en anden container. Og der vil også være en medarbejder klar til at vejlede.

Annonce

Affaldsanalyser har vist, at minimum 40 procent af det, der ligger i dagens 'småt brændbart' er genanvendeligt. Set i forhold til, hvad vi har fået ind samlet set i 2020, vil det være 544 tons, der kan genanvendes i stedet for bare at blive forbrændt.

Karin Storkholm, projektleder

Det gør man i erkendelse af, at det kan være udfordrende at blive fortrolig med, hvilke småting i sit affald der er egnet til genanvendelse. Ligesom det vil fungere som en god påmindelse om, at man skal huske at sortere.

- Det er ikke en løftet pegefinger. Det er ment som en hjælp. Det er helt klart den måde, vi ønsker at tilgå det på. Det skal føles som en god oplevelse, siger hun.

Kan genanvende mere

1. oktober 2020 startede den nye affaldsordning op i Middelfart Kommune. I løbet af ordningens første halve år blev mængden af ikke-sorteret affald næsten halveret.

På trods af det, er affaldssorteringen stadig en vigtig opgave, da der er CO2-gevinst i at genanvende mest muligt. Og her er kategorien 'småt brændbart' et godt sted at sætte ind, forklarer Karin Storkholm.

- Affaldsanalyser har vist, at minimum 40 procent af det, der ligger i dagens 'småt brændbart' er genanvendeligt. Set i forhold til, hvad vi har fået ind samlet set i 2020, vil det være 544 tons, der kan genanvendes i stedet for bare at blive forbrændt, siger projektlederen.

På genbrugsstationen i Middelfart vil det fra mandag være slut med en container til 'småt brændbart'. Arkivfoto: Søren Gylling

Fra mandag vil der også som noget nyt komme lås på deponi-containeren. Så man her skal forbi en medarbejder for at sikre, at ens deponi-affald ikke kan ryge i en anden container til genanvendelse. Derudover er der i juli kommet containere til makulering, nye sorteringer af træ samt til mad- og drikkekartoner.

Nu vil den nye kategori være indført på genbrugsstationen i Middelfart i fire til seks uger. Man vil løbende evaluere, hvordan indsatsen går, og om det er nødvendigt med yderligere vejledning til borgerne.

Herefter rulles det ud på skift på de andre genbrugspladser i kommunen. Forventningen er, at den sidste genbrugsplads er kommet i gang i januar 2022.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Mysteriet, der ingen ende vil tage: Hvem ejer vippefyret - og er det i virkeligheden en knaldstation?

Fyn For abonnenter

Køreelever i tomgang: 17-årige Agnes har ventet en måned på at komme til køreprøve - frygter at glemme det, hun har lært

GOG

GOG-komet tog ikke telefonen da landstræneren ringede

Odense For abonnenter

Mon komiske Ali er hentet ind som konsulent på Odense Letbane

Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

GOG For abonnenter

Poul er manden bag den særlige GOG-kultur: - Samværet er det vigtigste. Alt andet er bare pladder

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 19. oktober

Kerteminde

Har du undret dig? Derfor har Kerteminde Kommune ingen hjemløse

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Assens For abonnenter

42-årig på anklagebænken for grov vold mod kæreste: Puttede stoffer i drink, snittede hende med køkkenkniv og klippede hendes lange hår af

Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Navne For abonnenter

Odenses Elvis brænder for badminton: - Min frivillighed er tilbagebetaling for det, sporten har givet mig

Annonce