Annonce
Kerteminde

Genbrugspladsen skrumper, men åbningstiderne bliver udvidet

Genbrugspladsen i Munkebo består og renoveres for syv millioner kroner.Foto: Helle Kryger
Snart kan du køre på genbrugspladsen i Munkebo efter arbejdstid. Til gengæld er der ingen, du kan spørge til råds.
Annonce

Munkebo: Der er fortsat behov for en genbrugsplads i Munkebo. Det har politikerne i miljø- og teknikudvalget besluttet efter skæbnen for den nedslidte plads for nylig var på dagsordenen.

Men fremtidens genbrugsplads i Munkebo bliver mindre og ubemandet. Til efteråret henter skraldebilen nemlig også pap, papir, glas, metal, batterier, småt elektronik og haveaffald hjemme hos os allesammen, og derfor bliver der mindre behov for at tage turen ud på Garbæksvej.

Det fortæller direktør i Kerteminde Forsyning, Michael Høj-Larsen:

- Pladsen kommer ikke til at kunne modtage møbler, farligt affald, elektronik, hårde hvidevarer og andre affaldstyper, som man normalt kun har behov for at aflevere en sjælden gang i mellem. Når man så engang i mellem skal af med disse affaldstyper, har man alligevel brug for en bil med trailer, og så mener vi, at det giver god økonomisk mening, at kunderne lige smutter en tur forbi den store genbrugsplads i Kerteminde.

Kerteminde Forsyning investerer syv millioner kroner i en overhaling af pladsen, så den lever op til moderne miljøkrav. Her bliver det fremover muligt at aflevere haveaffald og seks til otte af de øvrige mest gængse affaldsfraktioner som eksempelvis plast, træ og store papkasser.

Annonce

Gode erfaringer fra Kerteminde

Åbningstiderne bliver også udvidet med en nummerplade-aflæser som på pladsen i Kerteminde. Det giver kunderne mulighed for at bruge pladsen i tidsrummet 7 til 21. Og der arbejdes også med en løsning for cyklisterne.

Der er gode erfaringer med systemet i Kerteminde, fortæller Michael Høj-Larsen:

- Der er cirka 4000 registrerede kunder i øjeblikket, og de kommer fra hele kommunen. De opfører sig virkelig pænt udenfor åbningstiden, så det har vi stor tillid til, at kunderne også kan finde ud af i Munkebo, fortæller han.

Forventningen er, at renoveringen af genbrugspladsen går i gang i foråret 2021.

- Vi har rigtig travlt med at få rullet den her ordning med de nye sorteringsspande ud, og det vil jeg gerne have på plads først, siger Michael Høj-Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce