Annonce
Kerteminde

Genbrugspladsen skrumper, men åbningstiderne bliver udvidet

Genbrugspladsen i Munkebo består og renoveres for syv millioner kroner.Foto: Helle Kryger
Snart kan du køre på genbrugspladsen i Munkebo efter arbejdstid. Til gengæld er der ingen, du kan spørge til råds.

Munkebo: Der er fortsat behov for en genbrugsplads i Munkebo. Det har politikerne i miljø- og teknikudvalget besluttet efter skæbnen for den nedslidte plads for nylig var på dagsordenen.

Men fremtidens genbrugsplads i Munkebo bliver mindre og ubemandet. Til efteråret henter skraldebilen nemlig også pap, papir, glas, metal, batterier, småt elektronik og haveaffald hjemme hos os allesammen, og derfor bliver der mindre behov for at tage turen ud på Garbæksvej.

Det fortæller direktør i Kerteminde Forsyning, Michael Høj-Larsen:

- Pladsen kommer ikke til at kunne modtage møbler, farligt affald, elektronik, hårde hvidevarer og andre affaldstyper, som man normalt kun har behov for at aflevere en sjælden gang i mellem. Når man så engang i mellem skal af med disse affaldstyper, har man alligevel brug for en bil med trailer, og så mener vi, at det giver god økonomisk mening, at kunderne lige smutter en tur forbi den store genbrugsplads i Kerteminde.

Kerteminde Forsyning investerer syv millioner kroner i en overhaling af pladsen, så den lever op til moderne miljøkrav. Her bliver det fremover muligt at aflevere haveaffald og seks til otte af de øvrige mest gængse affaldsfraktioner som eksempelvis plast, træ og store papkasser.

Annonce

Gode erfaringer fra Kerteminde

Åbningstiderne bliver også udvidet med en nummerplade-aflæser som på pladsen i Kerteminde. Det giver kunderne mulighed for at bruge pladsen i tidsrummet 7 til 21. Og der arbejdes også med en løsning for cyklisterne.

Der er gode erfaringer med systemet i Kerteminde, fortæller Michael Høj-Larsen:

- Der er cirka 4000 registrerede kunder i øjeblikket, og de kommer fra hele kommunen. De opfører sig virkelig pænt udenfor åbningstiden, så det har vi stor tillid til, at kunderne også kan finde ud af i Munkebo, fortæller han.

Forventningen er, at renoveringen af genbrugspladsen går i gang i foråret 2021.

- Vi har rigtig travlt med at få rullet den her ordning med de nye sorteringsspande ud, og det vil jeg gerne have på plads først, siger Michael Høj-Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce