Annonce
Kerteminde

Genbrugsplads reddet fra lukning: Til gengæld er det slut med at få hjælp til at sortere skrald på to pladser

Arkivfoto fra Munkebo genbrugsplads. Foto: Helle Kryger
Genbrugspladser i Munkebo og Langeskov skal omdannes til ubemandede pladser
Annonce

Kerteminde: Det blev heller ikke i denne omgang, at genbrugspladsen i Munkebo blev nedlagt. I stedet bliver genbrugspladserne i Munkebo og Langeskov nedgraderet,  og de forskellige typer af skrald, der kan afleveres på pladserne reduceres.

-  Vi har besluttet, at pladserne i Munkebo og Langeskov skal være ubemandet, og det kun skal være muligt at aflevere seks til otte forskellige affaldsfraktioner, fortæller formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler.

Hvor mange fraktioner kan forbrugerne i dag aflevere i Munkebo og Langeskov?

- Det ved jeg ikke, men jeg tror i hvert fald, det er det dobbelte, forklarer Jesper Hempler.

Kerteminde Forsyning havde ellers foreslået politikerne, at pladsen i Munkebo skulle nedlægges, fordi forsyningsselskabet er økonomisk hårdt presset af regeringens nye klimahandlingsplan.


Vi har besluttet, at pladserne i Munkebo og Langeskov skal være ubemandet.

Jesper Hempler


Allerede fra 1. juli 2021 stilles der nemlig krav om, at affaldet skal indsamles i 10 forskellige fraktioner. Vel at mærke uden at det må koste forbrugerne mere.

Den plan kommer til at koste forsyningen cirka 500 kroner pr. husstand, og en del af de penge kunne være hentet ind ved at nedlægge pladsen i Munkebo.

Annonce

Ubemandede pladser

Når Munkebo og Langeskov bliver omdannet til ubemandede pladser, anbefaler udvalget, at der installeres nummerplade genkendelse på pladserne, så åbningstiden til gengæld kan blive udvidet.

- Og vi anbefaler også, at forsyningen laver et borgerinddragelsesprojekt, hvor de tager borgerne med på råd om, hvilke fraktioner der er mest behov for at kunne aflevere på sådan en plads, forklarer Jesper Hempler.

Hvad vil det betyde for borgerne, at pladserne bliver ubemandet?

- Lige nu er de bemandede, og det vil sige, at der går folk og rådgiver dem, der kommer, hvor det er de skal aflevere tingene, og de kan sørge for, at der hele tiden er i orden. Men forsyningen skal stadig sikre, at der kommer folk på pladsen og sørger for at tingene er i orden.

- Men i og med at vi allerede sorterer ude i vores hjem, så skal vi heller ikke på genbrugspladsen med alt muligt. Det er helt tydeligt allerede nu, at antallet af besøg er reduceret, og det vil yderligere blive reduceret i fremtiden, siger Jesper Hempler.

Det er byrådet, der endelig skal beslutte, om de vil følge indstillingen fra miljø- og teknikudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

To havde indbrud i løbet af weekenden

Odense

Enorm frustration efter nej til motorbane: - Vi har allerede taget hensyn til vandsalamanderen

Annonce