Annonce
Nyt om navne

Genbrugsnørd er ny udviklingskonsulent for fynske genbrugsbutikker

41-årige Astrid Skou Nyeng, betegner sig selv som én af Danmarks største genbrugsnørder, er nyudviklingskonsulent for Danmissions genbrugsbutikker i Faaborg, Haarslev, Ringe, Svendborg, Middelfart, på Thriges Plads og Vindegade i Odense, Haderslev og Vojens.

Hendes store hobby er at lede efter genbrugsfund i landets genbrugsbutikker. En hobby, hun nu også kan beskæftige sig med professionelt. Astrid Skou Nyeng er til genbrug frem for forbrug.

- Jeg kører gerne langt efter en god genbrugsbutik, og i vores familie er det en fast del af vores ferie, hvor end vi er, at vi skal lede efter gode genbrugsbutikker. Så jeg har efterhånden set en del, og glæder mig meget til at hjælpe og inspirere de frivillige ude i butikkerne, siger Astrid Skou Nyeng.

Astrid Skou Nyeng har ikke blot interesse for genbrug, hun har også stor faglig erfaring med projektledelse, drift og servicekvalitet, rekruttering og er uddannet eksamineret coach med speciale i organisationer. Alle kompetencer som bliver bragt i spil, når hun som udviklingskonsulent for ni genbrugsbutikker på Fyn og i Sønderjylland skal inspirere og støtte de frivillige i udviklingen af butikkerne, den daglige drift, markedsføring og rekruttering af nye frivillige.

Hun har arbejdet med drift og salg igennem store dele af sit arbejdsliv og har også arbejdet med frivillighed og engagement blandt andet på Syddansk Universitet, i et formidlingsprojekt i Danmarks Radio og som frivillig hos Ungdommens Røde Kors.

Hun har en kandidatgrad i kommunikation fra Roskilde Universitet og har forladt et job som specialkonsulent ved Syddansk Universitet i Odense for at blive ny udviklingskonsulent for Danmissions genbrugsbutikker.

Astrid Skou Nyeng, der bor med sin mand og to piger på 9 og 12 år i Middelfart, har allerede været rundt og møde de frivillige, der står for den daglige drift i de butikker, som hun nu er blevet konsulent for. Hun ser frem til et udbytterigt samarbejde med de frivillige og til at være en del af det vigtige arbejde med at udvikle Danmissions genbrugsbutikker.

- Vi befinder os i en tid, hvor der er en stor bevidsthed om bæredygtighed, miljø og fælles ansvar for vores klode. Det er en gylden mulighed for, at vores genbrugsbutikker kan tiltrække endnu flere kunder, der vil støtte en god sag og passe godt på miljøet, siger Astrid Skou Nyeng.

For hende handler genbrug ikke bare om at gøre et godt fund til en fornuftig pris, men i lige så høj grad også om at være med til at give genbrugstanken videre til sine børn og medmennesker.

- Der ligger en kæmpe værdi i det at give videre. At kunne aflevere sine brugte ting et sted, hvor andre kan give dem nyt liv, hvor mine børn kan vide, at deres legetøj kommer videre til andre børn, og hvor det, vi ikke længere har brug for, gør gavn på ny. Den tankegang vil jeg gerne være med til, at vi får sat endnu mere fokus på ude i genbrugsbutikkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce