Annonce
Sydfyn

Genbrugscentral skal have et løft: Skrottet lever videre i Albertsens Bazar

Johnny Nøttrup er det tætteste, genbrugspladsen kommer på en egentlig bazar-bestyrer. Foto: Peter Becher Damkjær
Albertsens Bazar på genbrugspladsen i Tranderup er et populært sted, hvor ærøboernes aflagte ting og sager, der endnu ikke er modne til at blive helt kasseret, kan få nyt liv. Og til næste år skal bazaren renoveres og have en flexjobber til at sortere i godterne.

Tranderup: - Nogle gange er der nogen, der alene kommer herud, for at se, hvad der er i containeren. Arrrh det kan godt være, de lige har en avis med til papircontaineren, som undskyldning, men de kommer for at se, om der er noget nyt, siger Johnny Nøttrup, der arbejder på den kommunale genbrugsplads i Tranderup, med et smil.

Containeren, som trækker folk til, står i den sydlige ende af genbrugspladsen, og ved siden af den står et skilt med navnet Albertsens Bazar. Her kan man aflevere ting, man selv er færdig med at bruge, men som man vurderer, stadig kan finde nyt liv i andres hjem.

Og snart bliver der også pustet frisk liv i bazarens rammer. For på det netop vedtagne budget for 2020 er der afsat 150.000 kroner til en renovering af bazaren samt yderligere 80.000 kroner til ansættelse af en flexjobber, der kan - skal vi sige - sortere lidt i indholdet, der finder vej til det åbne byttemarked.

- Nu har den container her også holdt siden '93, hvor den blev brugt til opbevaring af farligt affald, inden den kom herhen, så det er vist meget godt, der kommer noget nyt, siger Johnny Nøttrup og nikker ned mod gulvet i bazaren, der et par steder er helt gennemtæret.

Annonce
Torsdag formiddag prøvede Johnny Nøttrup flere gange at få afsat denne ret kulørte stol til flere af bazarens kunder. Foto: Peter Becher Damkjær

Bukser og bil

Genbrugspladsen og Albertsens Bazar har kun været åben i seks minutter, inden Johnny Nøttrups ord om, at folk ofte er tidligt ude for at se, hvad der gemmer sig i containeren, bliver til virkelighed.

Tina von Elbwart har lige været forbi pladsen med resterene af et gammelt køkken, hun har brækket ned i sit hjem i Dunkær, og på vej ud fra pladsen stikker hun næsen forbi bazaren.

Hun finder hurtigt et par bukser størrelse seks år, der ikke fejler det mindste.

- Jeg ser gerne, om der er noget herinde. Det er jo ikke altid, man lige får tid til at kigge ind i Røde Kors, og så er det her et fint sted, når man alligevel er her. Mine drenge fandt en legetøjsbil, der godt nok var lidt i stykker, men det gjorde ikke noget. Den fungerede jo fint til at lege med udenfor, fortæller hun.

- Jeg kan godt lide idéen med, at man kan give noget væk og andre kan bruge det. Og nu kan jeg se, at der står en paraplyklapvogn derhenne. Sådan kunne jeg godt have brugt i sommer, siger hun.

Johnny Nøttrup har ikke selv gjort det store genbrugskup i bazaren … ENDNU.

- Ne, jeg har endnu ikke fundet den der taske med en million kroner, som nogen er kommet til at aflevere, siger han.

Albertsens Bazar er blandt andet også sidste hvilested for flere af ærøboernes VHS-bånd. Foto: Peter Becher Damkjær
Den tunge skydedør af jern ind til bazaren kan ikke lukkes, så på regnvejrsdage risikerer tingene at blive godt våde. Til gengæld tjener døren som advarselsskilt. Foto: Peter Becher Damkjær
Der er hul i bazarens gulv. Foto: Peter Becher Damkjær
Det er ikke alt, folk efterlader på hylderne i Albertsens Bazar, der er lige meget værd. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce