Annonce
Middelfart

Genbrugsbutik med børnetøj har fået god start

Facebook er ikke nok. Derfor har Mødrehjælpen i Middelfart fået egen hjemmeside. Privatfoto

Mødrehjælpens genbrugsbutik i Østergade har fået en fin modtagelse siden åbningen først på året. Nu er butikken klar med nyt website.

Middelfart: Mødrehjælpen i Middelfart er klar med ny hjemmeside.

- Vi vil gerne i kontakt med så mange borgere som muligt, siger Else Marie Rask Larsen, der er formand for Mødrehjælpens lokalafdeling i Middelfart.

- Indtil nu har vi primært brugt Facebook til at fortælle om vore aktiviteter og vores Børnetøjsbutik. Men vi vil gerne længere ud. Erfaring viser, at det ikke er nok med Facebook. Med en hjemmeside får vi bedre mulighed for at signalere nogle af de værdier, som vi gerne vil være kendt for. Det er venlighed, imødekommenhed og andet.

Mødrehjælpen i Middelfart har forsøgt at udarbejde hjemmesiden moedrehjaelpen-middelfart.dk sådan, at den forhåbentlig ser godt ud på alle platforme, hvad enten det er computer, tablet/iPad og eller smartphone.

- Butikken har i øvrigt fået en god opstart, efter at vi i januar 2018 indviede Børnetøjsbutikken i Østergade. Butikken har fået en pæn start, og vi har modtaget utrolig mange fine ting. Det er vi meget taknemmelige for.

- Beliggenhedsmæssigt bor vi jo lidt i udkanten af handelsgaden, men placeringen er helt perfekt i forhold til parkering lige ved døren, og det gælder især, når der afleveres donationer, fortæller Else Marie Rask Larsen videre.

Erfaringer fra andre af Mødrehjælpens butikker viser, at det godt kan tage et til to år, før folk er opmærksomme på butikken og husker at aflevere børnetøj, legetøj og udstyr der i gængse genbrugsbutikker.

- En del er faktisk heller ikke klar over, at butikken er for alle. Vi vil gerne signalere blandt andet via vores nye hjemmeside og de mange billeder på siden, at vi har en meget fin butik med mange gode tilbud. Vi gør meget ud af, at det, vi sælger, er rent og pænt og ikke mindst er i orden. For eksempel kommer der intet i butikken, uden at det er vasket og rengjort.

- Vi har heldigvis rigtig mange gode frivillige, som driver butikken. Det er dejligt, at så mange er klar til at hjælpe til i en god sags tjeneste. Uden frivillige var det umuligt at drive en børnetøjsbutik. Det gør det muligt, at overskud fra butikken kan anvendes til netværks-skabende aktiviteter for børnefamilier.

- Hvis nogen får interesse for at blive frivillig og give en hånd med, hilser vi det mere end velkomment. Man kan bare henvende sig til mig eller i Børnetøjsbutikken, fortæller Else Marie Rask Larsen.

Annonce

Mødrehjælpens butik i Middelfart ligger i Østergade 58www.moedrehjaelpen-middelfart.dk

middelfart.lf@moedrehjaelpen.dk

Meldingen fra Mødrehjælpens butik med børnetøj er, at varerne skal være i orden, når de sælges. Privatfoto
Butikken i Østergade ligger lidt udenfor handelsstrøget i Middelfart. Men gode p-forhold er en fordel, når private vil aflevere tøj og andet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce