Annonce
Fyn

Genbrug på Nyt OUH: Gammel kunst på nye vægge

På det eksisterende OUH er der op mod 3000 kunstværker. Rigtig mange af dem kommer med over på Nyt OUH, der åbner i løbet af 2023. Hvilke vil der blive taget stilling til i løbet af det næste år. Arkivfoto: John Fredy
En stor del af det kunst, der i dag er på OUH, flytter med ind på Nyt OUH, hvor det vil få nyt liv i nye rammer.
Annonce

Nyt side om side med gammelt.

Sådan bliver det kunstneriske udtryk på Nyt OUH, når det åbner i løbet af 2023.

For her det ikke kun nyindkøbt kunst, der skal pryde vægge og være blikfang. Også en stor del af de værker, der i dag er at se på OUH i bygningerne på Sdr. Boulevard, vil fortsat blive få en synlig plads og ikke stillet væk på et magasin.

- Vores plan med den eksisterende samling er at bruge det, der er, så meget det giver mening og så supplere og lave nogle nye ophængninger, som giver et nyt liv til dem, fortæller Jakob Fenger, der sammen med Toke Lykkeberg er kunstkonsulent og fungerer som rådgiver for kunstudvalget på Nyt OUH.

Derfor er OUH's omfattende samling af kunst - den består af 2-3000 værker - blevet gennemgået og registreret.

Annonce

Ekstremt meget initiativ

Mange af værkerne er indkøbt af personalet på afdelingerne.

- Hvis du ser på en hvid gang i tilpas lang tid, så finder du ud af at købe noget og hænge op på væggen. Så der har været ekstremt meget initiativ.

- Man kan mene, hvad man vil om de ophængninger, der er på OUH, men man må give, at der ligger et meget stærkt initiativ i det, siger Jakob Fenger og tilføjer:

- Vi vil berige det initiativ ved at lave tilkøb til det og lave nogle ophængninger, så det bliver lidt skarpere, end det var før, fordi det skete over en årrække. Vi vil give respekt og ære for, at folk tager situationen i egen hånd og fjerner den hvide væg ved at sætte ting op, som kan give inspiration.


Vores plan med den eksisterende samling er at bruge det, der er, så meget det giver mening, og så supplere og lave nogle nye ophængninger, som giver et nyt liv til dem.

Jakob Fenger, kunstkonsulent


De nye værker, der vil blive suppleret med, vil være en blanding af originaler, reproduktioner og plakater.

- Det er ikke altid vigtigt, at det er original kunst, men det er vigtigt, at det er et billede, der giver mening for brugerne.

- Det er ikke det, at det er malet med en pensel, der gør, at det giver noget til dig. Det kan lige så godt være et fotografi eller en sportsplakat, som giver dig et billede ud i verden fra der, hvor du står, mener Jakob Fenger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce