Annonce
Navne

Genbrug fra et langt højskoleliv

Forfatter Bjarne Nielsen Brovst fylder 70 år lørdag d. 3. juni 2017. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce

Bjarne Nielsen Brovst, der lørdag den 3. juni fylder 70 år, er ved at skrive sine erindringer, han holder masser af foredrag rundt i landet, og så skriver han klummer om årets gang i sine to haver.

- Et privilegeret liv, sammenfatter højskolemanden, forfatteren og foredragsholderen selv.

Den boghandleruddannede Bjarne Nielsen Brovst var først lærer og siden forstander på Rude Strand Pensionisthøjskole fra 1973 til 2007, og det er denne livsindsats, der langt hen ad vejen har genereret de bogudgivelser og foredrag, det er blevet til.

Man kan sige, at Nielsen Brovst var tidligt med på genbrugsbølgen.

Lige nu skriver han på sine erindringer, og det omfattende forfatterskab rummer bøger om alt lige fra H.C. Andersen, Kaj Munk og Jeppe Aakjær over jyske originaler til Den 3. alder og +50.

Foredragene dækker langt hen ad vejen de samme emner som forfatterskabet. På Bjarne Nielsen Brovsts hjemmeside kan foreninger og andre interesserede vælge mellem hele 62 foredrag.

Det bliver til 65-70 af slagsen rundt i hele landet om året, og Kaj Munk, de jyske originaler og noget om livsglæde og livsmod ligger højt på listen.

Og så er der haverne. Bjarne Nielsen Brovst har siden 2002 hver anden uge holdt Kristeligt Dagblads læsere opdateret på årets gang i haven.

Inspirationen kommer fra den 27 hektar store og lidt vilde skovhave i Klithuse ved Jammerbugten, hvor han og hustruen Gudrun har base, og fra en noget mindre, men mere frodig have ved huset ved Rude Strand tæt på pensionisthøjskolen. (ritzau)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce