Annonce
Assens

Genåbningsplan rokker ikke ved ret meget: - Vi er stadig i venteposition

Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune, har ikke det store arbejde foran sig, når regeringens genåbningsplan træder i kraft på mandag. Der er nemlig ikke de store ændringer, når man kigger med kommunale briller. Foto: Amalie Hermansen
Den genåbningsplan, som regeringen fremlagde onsdag formiddag, har ikke den store indflydelse på Assens Kommune, siger sundhedsdirektør.

Udendørs kulturinstitutioner, udendørs idrætsaktiviteter og butikslivet i Assens Kommune fik gode nyheder, da Justits-, Sundheds- og Børne- og Undervisningsministeriet indkaldte til pressemøde onsdag formiddag.

Fra mandag må fodboldspillerne nemlig igen mødes på grønsværen, og de lokale butikker må igen byde kunderne velkommen indenfor. Men ellers rykker genåbningsplanen ikke ved ret meget andet i Assens Kommune, fortæller Michael Bjørn, der er direktør for Social og Sundhed i kommunen.

- Det er åbenlyst for os, at det ikke ændrer så meget ved forholdene i Assens Kommune. De restriktioner, vi kender, fastholdes for vores vedkommende, mens der vil ske lempelser for butiks- og fritidsliv.

Annonce

- Vi er altid opmærksomme på, hvad det (genåbningen, red.) vil betyde for vores skoler, men der er vi som kommune ikke med i første bølge, og derfor er vi stadig i venteposition. Derfor kigger vi mere i retningen mod den annoncerede dato i medio marts, hvor der bliver taget stilling til nye genåbninger, siger direktøren, der kort efter pressemødet holdt møde med resten af Assens Kommunes krisestab for blandt andet at diskutere de nye udmeldinger.

Systematisk testindsats

Indtil videre er de yngste elever til og med 4. klasse vendt tilbage i klasseværelserne, men som led i regeringens nyeste genåbning må de ældste folkeskoleelever kun vende tilbage fra på mandag, hvis de går i skole på Bornholm, mens eleverne i Nord- og Vestjylland må vende retur hver anden uge.

Men Assens Kommune er allerede i gang med forberedelserne til, at det bliver de store elevers tur i kommunen til at vende retur til skolerne.

Genåbningen

Onsdag formiddag holdt Justits-, Sundheds- og Børn- og Undervisningsministeriet pressemøde, hvor de tre ministre fremlagde den genåbningsplan, som regeringen med støttepartierne er blevet enige om.

Det betyder blandt andet, at udendørs kulturinstitutioner, udendørs idrætsaktiviteter og butikker på mindre end 5000 kvm må genåbne fra mandag 1. marts.

Forsamlingsforbuddet hæves til 25 personer i forbindelse med udendørs idræts- og foreningsaktiviteter.

Resten af restriktionerne, såsom forsamlingsforbuddet på fem personer og nedlukningen af restauranter og barer, gælder frem til og med 5. april.

- Den primære opgave hen imod skoleåbningerne vil blive det testregime, der vil blive lagt ned over kommunen, hvor lærere og elever skal testes. Man kan se fra de steder, der bliver genåbnet, at der skal ske en systematisk testindsats, så den del forbereder vi os selvfølgelig på, og vi kigger på, hvordan vi får bemandet den kommunale opgave, så vi er velforberedte og klar, hvis vi får muligheden, siger Michael Bjørn.

Annonce

Nye teststeder

Når skolerne står klar til at genåbne fuldt, betyder det også, at flere at de fem lyntestcentre, der er beliggende i Assens Kommune, måske skal skifte placering, fortæller Michael Bjørn.


Den primære opgave hen imod skoleåbningerne vil blive det testregime, der vil blive lagt ned over kommunen, hvor lærere og elever skal testes.

Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed


- Vi vurderer hele tiden, som ugerne går, om adresserne (på lyntestcentrene i kommunen, red.) er velvalgte. Er det velvalgt at have et testcenter på en skole, hvis den skal genåbne? Det er en mulighed, at adresserne vil ændre sig over tid, for hvis skolerne skal bruge deres lokaler og faciliteter, skal vi selvfølgelig finde et andet sted, hvor man kan blive testet. Men intentionen vil hele tiden være, at vi har et testtilbud i de seks hovedbyer, siger han.

Ud af de fem lyntestcentre i Assens Kommune er fire placeret på eller i nærheden af den lokale skole. Det gør sig gældende i Aarup, Haarby, Vissenbjerg og Tommerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce