Annonce
Kultur

Genåbningen af Tobaksgaarden i Assens sker i små trin

Genåbningen af Tobaksgaarden i Assens sker i små trin. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Statens Kunstfond har atter udnævnt Tobaksgaarden til regionalt spillested - der må bare ikke holdes koncerter før til september. Til gengæld bliver det snart muligt at gå på café og i biografen.

(Opdateret fredag 22. maj)

Assens: Selv om restauranter og cafeer fik lov at åbne fra 18. maj, og biografer og udstillinger måtte åbne fra torsdag, så venter Café Tobaksgårdens til 8. juni, hvor institutioner som kulturhuse, biografer, teatre, kunsthaller får lov at samle 30-50 mennesker ad gangen.

"Da Cafe Tobaksgaardens især drives med det formål at betjene kulturhusets brugere og gæster i forbindelse med vores kulturelle aktiviteter, giver det ingen mening at åbne cafeen 18. maj, men derimod 8. juni, hvor det er muligt at åbne for både biograf og udstilling", lyder det fra Tobaksgaarden i en pressemeddelelse.

Som udgangspunkt vil åbningstider være som under normale forhold.

Cafeen undergår netop i disse dage en hovedrengøring og opfriskning. Der bliver nymalet, monteret nye bordplader på alle borde og i det hele taget hensyn til en indretning, som kan imødekomme myndighedernes krav om afstand og god hygiejne.

Annonce

Masser af filmforestillinger

Torsdag 11. juni åbner biografen. Som det ser ud nu, er der tale om 30-50 personer, der må samles. Til gengæld udvider biografen sin spilleplan fra 10 ugentlige forestillinger til 15, så der er film alle hverdage kl. 16.30 og kl. 19.

Midt i den kedelige corona-tid offentliggjorde Statens Kunstfond, at Tobaksgaarden også i årene 2021-2024 indgår i en regional spillestedsaftale - og det glæder spillestedet sig over. Desværre må der ikke afvikles koncerter frem til 1. september.

En udsat udstilling med værker af Louise Egedal, som er modtager af Assens Kunstråds Rejselegat 2019, håber Tobaksgaarden at kunne åbne omkring 20. juni.

Kulturchef Lasse Tajmer forklarer, at det ikke giver mening at åbne biografen på nuværende tidspunkt, hvis der blot må være 10 gæster til hver forestilling.

- Vi er også meget spændte på, om man begynder at se mere nuanceret på live-musik. Man må gerne åbne caféer og spille højt musik i en højtaler, men det er for mig ubegribeligt, at man ikke må have en akustisk trio på en caféscene. Der er mange koncerter, hvor der kun plejer at være 50-100 mennesker samlet, påpeger kulturchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce